Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sablare – etapa obligatorie in reconditionarea pieselor metalice

Sablare – etapa obligatorie in reconditionarea pieselor metalice

🕔16.Apr 2015

 

Daca aveti un gard metalic sau o poarta careia doriti sa-i dati o noua fata prin revopsire si reconditionare, trebuie sa stiti ca, pentru a obtine un efect cu adevarat atragator si estetic, aveti nevoie in primul rand de un serviciu de sablare. Acesta consta in indepartarea ruginii sau a vopselei vechi de pe suprafata metalica, printr-un procedeu mecanic, procedeu utilizat pentru a curata aceste suprafete inainte de a fi vopsite. De ce este necesara o asemenea operatie? In primul rand pentru a obtine o suprafata neteda si o forma corecta a obiectului metalic care urmeaza a fi reconditionat, in al doilea rand pentru ca vopseaua care urmeaza sa fie aplicata sa aiba o aderenta perfecta, astfel ca in timp sa nu se decojeasca iar aspectul sa aiba de pierdut din punct de vedere estetic.

Sablare – necesara in diferite domenii de activitate

Operatia amintita este necesara ca o etapa obligatorie in reconditionarea diferitelor obiecte din metal, a componentelor metalice dintr-o constructie, a podurilor metalice, a echipamentelor folosite in hidrotehnica, la refacerea corpurilor navelor, a conductelor, a recipientelor, a diferitelor mecanisme si piese.

Prin operatia de sablare se elimina toate impuritatile, precum urmele mai vechi de vopsea, de coroziune, arsura provenita de la laminare, alte materiale solidificate, precum pacura sau bitumul.

Metode si principii in operatia de sablare

Mai toate lucrarile de acest gen au cam acelasi principiu; se foloseste nisip foarte fin pentru a razui si curata suprafetele din metal de rugina, vopsea sau alte materiale nedorite, acest lucru facandu-se cu ajutorul unui pistol pe baza de aer sub presiune, care impinge nisipul cu o viteza foarte mare, avand un impact puternic asupra suprafetei destinate. Prin urmare, toate lucrarile de sablare se fac cu ajutorul unui astfel de pistol, care un butoias captusit cu ceramica, pentru a impiedica nisipul sa-l erodeze in timp. Doar procesul de introducere a nisipului in butoi difera, putand vorbi astfel de trei tipuri de sablare.Presiunea necesara compresorului folosit este intre 5 si 6,5 bari.

Echipament de protectie in timpul lucrarilor de sablare

Nisipul folosit trebuie sa fie foarte bine uscat si cernut pentru a fi utilizate doar particulele fine, ca sa nu se infunde pistolul. Pentru a recupera nisipul este indicat ca operatia sa se faca pe o suprafata betonata si plata, astfel incat acelasi nisip sa poata fi refolosit, dupa ce a fost spalat si uscat. Pentru un rezultat cat mai eficient, este bine ca tragaciul pistolului sa nu fie apasat in mod continuu, ci actionat sacadat. Metalul ramane curat dupa sablare si nu necesita smirgheluirea, suprafata prelucrata ramanand poroasa, grundul care urmeaza avand o aderenta foarte buna. Se poate actiona asupra suprafetelor reduse ca dimensiune, rezultand o eficienta maxima chiar si in zonele dificile.

In timpul operatiunii, utilizatorul pistolului cu aer sub presiune trebuie sa poarte echipament de protectie si ochelari, eventual o masca de protectie, pentru ca nisipul sa nu-i patrunda in ochi sau pe epiderma. Manusile sunt si ele indicate in desfasurarea acestui proces.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.advar.ro

 

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case 0

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii 0

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod 0

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー