Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Scaune de bucatarie

Scaune de bucatarie

🕔14.Jul 2015

Scaunul reprezintă o piesă de mobilier foarte importantă în orice spaţiu, fie el de serviciu, de relaxare într-un bar, restaurant sau acasă în bucătărie.

O bună parte din femei petrec foarte mult timp în bucătărie. O fac pentru că le place să gătească sau pentru că au o pasiune pentru gătit şi astfel experimentează noi şi noi reţete. Acest lucru este mai puţin important în momentul în care bucătăria este dotată cu tot ceea ce este necesar pentru a găti uşor şi cu multă dragoste. Când ne referim la o bucătărie dotată avem în vedere şi scaunele de bucătărie, fără de care o bucătărie ar arăta pustie, simplă şi poate chiar neatrăgătoare.

Actualmente diversitatea scaunelor de bucătărie ne amețește de-a dreptul. Scaunele de bucătărie evoluează ca şi modele şi în prezent de la simplul scaun de bucătărie din lemn sau metal, care iniţial nu atrăgea prin nimic privirile noastre nu a mai rămas practic nimic pentru la moment în vitrinele magazinelor putem găsi modele de scaune de bucătărie, care debordează prin stil şi eleganţă.

Chiar dacă bucătăria nu reprezintă locul de relaxare într-o casă, ne simţim foarte bine când luăm loc la masă pe un scaun de bucătărie comod şi ne savurăm cu plăcere cafeluţa de dimineaţă sau stăm la taifas cu cei dragi în timpul mesei.

Scaunele de bucătărie pot fi atât din lemn, care par a fi mai plăcut din punct de vedere estetic, dar pot fi şi din metal. Scaunele din metal par a fi mai moderne, mai trainice, dar deseori se creează impresia că scaunele de lemn prin frumuseţea lor naturală nu se compară cu nimic. Desigur dacă design-ul bucătăriei e în stil retro, atunci cel mai bine e sa utilizăm scaunele din lemn, iar dacă stilul este unul modern, atunci cel mai bine se potrivesc scaunele din metal.

Deosebim următoarele tipuri de scaune de bucătărie:

  • Scaune de bucătărie gen taburet. Aceste scaune nu au spătar, dar aceasta nu înseamnă că nu ar fi comode. Taburetul poate fi doar din lemn, având şi carcasa şi şezutul din lemn. La fel există taburete care au carcasa din lemn, iar şezutul este tapiţat. O a treia categorie de taburet ar fi taburetul cu carcasă din metal şi cu şezutul tapiţat.
  • Scaune de bucătărie, care au doar carcasa din metal, sau lemn iar şezutul şi spătarul sunt tapiţate cu diferite materiale, cum ar fi PVC sau chiar piele.
  • Scaune de bucătărie pliante cu cadrul cromat. Aceste scaune au şezutul tapiţat, sunt uşoare şi comode.

Când alegem un scaun de bucătărie trebuie să ţinem cont de următoarele caracteristici:

  • Dimensiunile scaunului de bucătărie. Acestea depind de dimensiunile bucătăriei. Atunci când alegem scaunele de bucătărie trebuie neapărat să ţinem cont de dimensiunile şezutul, căci el contează cel mai mult.
  • Tapiseria scaunului de bucătărie. Pentru bucătărie cea mai potrivită tapiserie este pielea ecologică. Aceasta nu miroase, poate fi uşor curăţată şi întreţinută.

Carcasa scaunului de bucătărie depinde de carcasa mesei. Daca carcasa mesei este din lemn, atunci şi scaunele trebuie să fie la fel şi viceversa.

Mai multe pe www.scaune-online.ro

Similar Articles
Saltele memory foam pentru un somn confortabil

Saltele memory foam pentru un somn confortabil

  Numeroase studii de specialitate au dovedit ca starea de sanatate fizica si emotionala depinde in

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Orice incapere indiferent daca este recent construita sau veche, necesita usi, alegerea insa va apartine

Usi de sticla

Usi de sticla

Usile din sticla securizate, sunt cele ce impun o tendinta moderna si deasemeni actuala in

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

  De 12 ani Evo Horeca a dovedit faptul ca poate sa fie un partener de

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Cand va ganditi sa va decorati locuinta de la un magazin mobila Barlad, trebuie sa