Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Torcretarea betonului metoda veche dar eficienta

Torcretarea betonului metoda veche dar eficienta

🕔13.Oct 2014

Prin torcretarea betonului se intelege operatia de aplicare a betonului si mortarului pe suprafete instabile, cum este cazul tuburilor din tuneluri, a rezervoarelor sau a silozurilor, dar si a altor constructii speciale, cu pante adanci, unde metodele obisnuite nu pot fi folosite sau se folosesc cu foarte multa dificultate.

Se foloseste aerul comprimat pentru a mari viteza betonului care trece printr-o duza ce poate fi ajustata. Betonul este improscat astfel pe o armatura fixata anterior, sau pe un altfel de suport: beton, cofraj sau zidarie.

Torcretarea betonului, metode si principii de punere in practica

Pentru efectuarea acestei operatii este nevoie de o pompa in care se afla amestecul si o conducta prin care trece betonul la capatul careia este fixat un ajutaj . Metode propriu-zis sunt doua: umeda si uscata. Prin procedeul uscat viteza de proiectare a betonului este mai mare, ca si distanta de transport pe orizontala. Prin procedeul umed, in amestec se adauga apa si este pompat in conducta, la ajutajul careia se introduce aerul comprimat are ajuta la improscarea betonului. Prina aceasta metoda viteza este mai redusa dar debitul mai mare.

Pentru procedeul uscat se foloseste o instalatie specifica. Dispozitivul sau masina de torcretatre a betonul oferit de Ignifugare.eu a fost creata acum mai bine de jumatate de secol si este folosita si astazi cu rezulatate eficiente. Este alcatuita dintr-o cuva pusa pe un rotor cu mai multe camere sub care se afla o flansa. Aceasta are doua intrari, una verticala si una laterala, si o iesire pentru furtun. Prin furtun mortarul este transportat la o duza cu gauri prin care apa este indreptata spre mortarul uscat. Cum rezultatul depinde si de cata apa intra in amestec, duza este reglabila si poate fi controlata si manual, mai ales in lucrarile de mai mici dimensiuni.

Torcretarea betonului – materiale folosite 

Principalul material este cimentul, cu un procentaj de adaosuri cat mai mic, de cea mai buna calitate, pastrat si transportat in conditii care sa nu-i altereze proprietatile. In amestecul pentru beton intra si rocile sfaramate natural si nisip cu sort de diferite granulatii in functie de lucrarea careia ii este destinat.

Avantajele torcretarii betonului

Procedeul de torcretare uscat are mai multe avantaje vezi mai mult pe www.ignifugare.eu. Sigur, principalul este ca da rezultate bune acolo unde alte metode nu pot fi folosite, apoi, mortarul are o rezistenta mare la incovoiere, poate fi transportat in saci sau in siloz pana la punctul de lucru. De asemnea, lucrarea poate fi facuta pe distante mari dar si pe inaltimi mari, cu ajutorul furtunelor de aplicare din cauciuc sau metal.

In ce priveste randamentul, trebuie tinut cont ca o mica parte din beton se pierde prin ricosare, in special in cazul in care lucrarea de torcretare a betunului se face in sus. Pentru a reduce aceste pierderi se pot folosi tipuri de mortar care au o priza rapida sau care contin microsilicati.

Acest fel de lucrare prezinta un anumit grad de dificultate, de aceea e indicat sa fie facuta de personal cu experienta pentru a avea rezultatele asteptate.

Similar Articles
Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei

Reparatii de termopane in Bucuresti, schimbarea feroneriei 0

Unul dintre serviciile incluse in cele de reparatii de termopane in Bucuresti este cel al

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Continutul anunturilor de vanzre cumparare constructii case

Ziarele care sunt specializate in publicarea de anunturi de vanzari si de cumparari de case

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Cele mai bune servicii de hidroizolatii

Firma noastra va ofera o gama diversa de servicii de hidroizolatii de cea mai buna

Parchet masiv  din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchet masiv din esente nobile – descopera produsele Foresta Prod

Parchetul masiv  este realizat integral din lemn natural si creeaza imaginea unei pardoseli elegante si

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Reparatii de termopane in Bucuresti, feronerie, reglaje si altele

Ferestrele termopan au devenit foarte comune si la noi in tara. Insa va puteti imagina

スーパーコピーブランド ロレックススーパーコピー オメガスーパーコピー ブルガリスーパーコピー ブライトリングスーパーコピー カルティエスーパーコピー シャネル時計コピー IWCスーパーコピー フランクミュラースーパーコピー パネライスーパーコピー タグホイヤースーパーコピー ウブロスーパーコピー ガガミラノスーパーコピー ルイヴィトンスーパーコピー シャネルスーパーコピー エルメススーパーコピー グッチスーパーコピー ボッテガヴェネタスーパーコピー プラダスーパーコピー セリーヌスーパーコピー