Scriuceva.ro – Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ursuletul de plus, gradinita sector 4, un loc “mereu aproape de sufletul copiilor!”

Ursuletul de plus, gradinita sector 4, un loc “mereu aproape de sufletul copiilor!”

🕔31.Mar 2015

9ccb97e37710da74ef4042ccc223f5afParintii “investesc” mult timp si energie in gasirea gradinitei perfecte pentru copil, de cele mai multe ori alegand-o pe aceea la care ar fi vrut sa mearga ei insisi: un loc primitor si cald, cu fete zambitoare, in care predarea notiunilor se face intr-un mod interactiv, cu jucarii si carti mereu la indemana.

Daca locuiesti in sectorul 4 al Capitalei, Ursuletul de plus este cea mai buna alegere pentru copilul tau, dar in acelasi timp si pentru tine, ca mama fiind extrem de important sa il stii pe cel mic in siguranta, intr-un mediu confortabil care ii creeaza cele mai bune conditii pentru a se dezvolta.

Ursuletul de plus, gradinita sector 4, oferta educationala

Gradinita este prima etapa a procesului de invatamant. Ursuletul de plus, gradinita sector 4, si-a axat programa scolara, respectand indicatiile Ministerului Educatiei Nationale, pe educarea limbajului, activitati matematice, cunosterea mediului, educatie pentru societate, activitati practice, educatie muzicala, educatie plastica si educatie fizica. Acestea sunt completate de activitati recreative si de cultura generala, vizite la diferite obiective, proiecte si drumetii.

La grupele mici este abordata “invatarea prin cooperare”, in timp ce la grupele mari se pune accent pe “invatarea activa”, ce dezvolta gandirea creativa si responsabilitatea fiecarui copil in parte.

Principiile care stau la baza educatiei la Ursuletul de plus, gradinita sector 4, sunt:

  • jocul – prin joc copiii inteleg lumea din jur, se pregatesc pentru viata
  • sportul si miscarea , cu rol fundamental pentru copii in cresterea si dezvoltarea capacitatii de concentrare, comunicare, socializare
  • dezvoltarea multilaterala succesul copiilor in viata depinde de adaptabilitatea la schimbare. Ca si adultii, acestia obtin cele mai bune rezultate atunci cand sunt incurajati si cand nu simt presiunea generata de trauma esecului

Ursuletul de plus, gradinita sector 4, obiective urmarite prin programa educationala

Obiectivul personalului didactic de la Ursuletul de plus, gradinita sector 4, este de a atinge nivelul maxim de dezvoltare al fiecarui copil in parte, urmarind permanent deprinderile, cunostintele si aptitudinile dobandite pe parcursul unui an scolar. Accentul se pune pe dezvoltarea personala a copilului, imaginatia si personalitatea acestuia, “ingrediente” care pun bazele unui comportament si unei atitudini pozitive, a interactiunii in comunitate, a interesului pentru studiu.

In vederea formarii capacitatii de comunicare, cadrele didactice de la Ursuletul de plus, gradinita sector 4, folosesc metode interactive de stimulare a limbajului, precum teatrul de papusi (educatoarea foloseste un CD pe care este expusa povestea si papusi pe care le manevreaza pe masura ce aceasta se deruleaza), repovestirea de catre copii a unei povesti, lectura dupa imagini.

Notiunile de cunoastere a mediului inconjurator, de orientare in natura sunt dobandite, la nivel teoretic, dupa planse tematice, iar apoi sunt aprofundate prin “iesiri” recreativ-educative.

Printre activitatile deosebite la care copiii, care frecventeaza deja cursurile gradinitei Ursuletul de Plus, au participat se numara: cursuri de olarit, pictura pe sticla si tesatorie, desfasurate in cadrul proiectului “Patrimoniu si mestesug”, proiecte ecologice in cadrul carora au invatat despre alimentatia sanatoasa, igiena personala, protejarea mediului inconjurator, reciclarea deseurilor, vizite la Ferma animalelor, la Fabrica de Paine si la Fabrica de Lapte.

Alege si tu Ursuletul de plus, gradinita sector 4, un loc “mereu aproape de sufletul copiilor!”.

Similar Articles
Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Butasi zmeura cu Strong Berry – pentru fructe cat mai gustoase!

Iti surade ideea sa poti cultiva zmeura chiar in gradina la tine? Ce-ai spune sa

Blugi barbati cu HaineSelect.ro – pentru a fi mereu in pas cu moda!

Blugi barbati cu HaineSelect.ro – pentru a fi mereu in pas cu moda!

Tu de pe ce site iti cumperi haine? Ai avut ocazia sa consulti oferta cu

Cumparati cadouri 8 Martie inspirate de pe site-ul Gift Express

Cumparati cadouri 8 Martie inspirate de pe site-ul Gift Express

Ziua Femeii este o singura data pe an. Romanii o serbeaza pe data de 8

Compania Volsped asigura tuturor celor interesati transport marfa in conditii optime pe cele mai bune rute!

Compania Volsped asigura tuturor celor interesati transport marfa in conditii optime pe cele mai bune rute!

Aveti de livrat marfa urgent unor colaboratori sau unor clienti fideli? Sunteti interesat sa gasiti

Cea mai noua tendinta a anului in materie de design interior – placari pereti cu sticla

Cea mai noua tendinta a anului in materie de design interior – placari pereti cu sticla

Atat cei ce reprezinta companiile mari, cat si cele mici si proprietarii de locuintele moderne

About Author