Daca iti doresti sa nu mai ai sefi si sa iti desfasori activitatea dupa bunul plac, atunci trebuie sa stii ca poti sa optezi pentru entitatea cu personalitate juridica de tip Persoana Fizica Autorizata sau PFA. Aceasta forma de organizare pentru derularea diferitelor activitati economice independente permite unei persoane sa poata presta diferite tipuri de servicii in urma carora sa fie remunerata si pentru care sa emita facturi.
La fel ca si in cazul societatilor comerciale, deschiderea unui PFA necesita respectarea unor pasi si urmarea unor etape pentru depunerea unui dosar la Registrul Comertului. Iata in ceea ce urmeaza cateva ponturi care sa te ajute pentru procesul de infiintare PFA in cel mai scurt timp.
1. Asigura-te ca detii documentele care atesta expertiza profesionala
Spre deosebire de infiintarea unei firme, atunci cand iti doresti sa iti deschizi un PFA trebuie sa stii ca pentru acest lucru este nevoie sa detii documente care sa demonstreze pregatirea profesionala, expertiza sau cel putin experienta pentru acele domenii de activitate pentru care intentionezi sa prestezi servicii sub autoritatea PFA-ului. In caz contrar nu vei putea obtine certificatul de inregistrare pentru viitorul PFA.
2. Informeaza-te din surse sigure si autorizate
Chiar daca internetul este plin de informatii cu privire la infiintarea unui PFA, este recomandat sa te informezi doar din surse sigure si autorizate atunci cand vine vorba despre procesul pentru obtinerea documentatiei pentru functionarea PFA-ului. In acest sens poti sa apelezi la personalul care lucreaza in Registrul Comertului pentru a te informa cu exactitate asupra procesului de infiintare PFA.
Tot la fel de bine poti apela la consultanta oferita de o firma specializata in servicii pentru infiintarea de societati comerciale si entitati cu personalitate juridica in vederea desfasurarii diferitelor activitati economice.
3. Apeleaza la o firma profesionista
Fara doar si poate ca cel mai bun pont pentru a infiinta in cel mai scurt timp si fara bataie de cap un PFA este sa te adresezi unor profesionisti care lucreaza intr-o firma care presteaza astfel de servicii. Odata ce apelezi la servicii profesionale pentru infiintare PFA poti avea certitudinea ca intreg procesul se va derula rapid, fara stres si fara intarzieri.
Acest lucru datorita faptului ca vei beneficia de indrumare in alegerea codurilor CAEN potrivite activitatilor pe care urmeaza sa le desfasori, dar si datorita faptului ca intreaga documentatie va fi depusa la Registrul Comertului de firma la care ai apelat pentru astfel de servicii.
4. Solicita servicii pentru gazduirea sediului social
Un alt pont pe care il poti avea in vedere este sa apelezi la serviciile pentru gazduirea sediului social.Daca din varii motive nu poti avea sediul social la adresa unde locuiesti sau daca nu ai la dispozitie un alt sediu social, poti solicita firmei la care ai apelat pentru infiintare PFA inclusiv serviciile pentru gazduirea sediului social. Acest lucru va face ca infiintarea PFA-ului sa nu intampine dificultati.Daca ai in vedere infiintarea unui PFA tine cont de aceste ponturi si cu siguranta in cel mai scurt timp vei obtine certificatul de inregistrare.