Atat afectiunile cronice, cat si problemele acute de sanatate pot sa aiba un impact major asupra calitatii vietii. In multe cazuri pacientii primesc recomandarea de a urma tratamente medicamentoase care sa combata disconfortul si durerea. Totusi, aceste tratamente sunt eficiente temporar, pentru ca nu este tratata cauza in majoritatea situatiilor.
De cealalta parte, procedurile de recuperare medicala Bucuresti vizeaza sa diminueze durerile, sa sustina vindecarea si sa previna interventia chirurgicala prin diverse abordari si proceduri specifice. De cele mai multe ori vorbim despre o abordare integrata in reabilitarea fizica si in ameliorarea disconfortului provocat de durere.
Tehnici, metode si abordari specifice recuperarii medicale
In cadrul domeniului de recuperare medicala, specialistii au la dispozitie diferite tehnici, proceduri si abordari prin intermediul carora pot imbunatati semnificativ viata pacientilor. In acest mod pacientii pot sa isi recupereze forma fizica optima, pot combate disconfortul afectiunilor medicale cronice sau acute si pot sa isi redobandeasca mobilitatea fizica in cazul interventiilor chirurgicale.
Una dintre ramurile in recuperarea medicala care este intens utilizata este fizioterapia. Aceasta foloseste diferite proceduri care au rolul de a aduce imbunatatirea calitatii vietii pacientului. Printre procedurile folosite in fizioterapie regasim urmatoarele: terapia laser, terapia pe baza de impulsuri electrice cu intensitate redusa, terapia cu stimulare nervoasa electrica transcutanata (TENS), stimularea musculara si terapia pe baza de ultrasunete.
Terapia care foloseste lumina laser este folosita in recuperarea medicala prin prisma faptului ca este o abordare non-invaziva bazata pe fascicule intense de lumina in scopul de a diminua durerile musculare, de a reduce spasmele la nivel muscular si de a imbunatati circulatia sangelui. Tot in randul procedurilor folosite in recuperare medicala Bucuresti regasim magnetoterapia si electroterapia.
Cele doua apeleaza la implusuri electrice si la curenti electrici pentru a stimula nervii si a diminua durerile in zonele afectate de inflamatie sau de senzatia de durere, respectiv la campurile magnetice in scopul de a reduce efectele negative pentru afectiunile inflamatorii. Nu trebuie omisa terapia cu unde sonore de inalta frecventa, aceasta fiind eficienta pentru circulatia sangelui si pentru activitatea celulara a organismului.
Recuperarea medicala apeleaza inclusiv la kinetoterapie. Aceasta are drept instrument principal exercitiile fizice care sunt folosite cu scopul de a ajuta pacientul sa isi recapete complet sau partial mobilitatea fizica dupa anumite afectiuni cronice sau acute. In kinetoterapie sunt folosite proceduri precum masajul sau diferite miscari ale corpului.
Cand este momentul sa apelezi la recuperare medicala?
Prin prisma numeroaselor proceduri, abordari si metode care sunt disponibile terapeutilor specializati in domeniul recuperarii medicale, pacientii care pot sa beneficieze de pe urma acestor proceduri sunt foarte numerosi, indiferent de afectiunea cu care se confrunta sau de problema fizica pe care o intampina.
In anumite cazuri pacientii pot sa previna diferite probleme prin recuperarea medicala, in vreme ce in alte cazuri putem vorbi despre diminuarea durerilor sau despre redobandirea abilitatilor fizice afectate de un accident sau de probleme medicale. Afectiunile circulatorii, durerile articulare, reumatismul sau recuperarea in perioada post-operatorie sunt printre cele mai des intalnite situatii in care recuperarea medicala isi poate aduce un aport semnificativ.
Sportivii care se confrunta cu accidentari, pacientii cu afectiuni ale sistemului nervos sau ale sistemului cardiovascular pot de asemenea sa beneficieze de procedurile de recuperare medicala Bucuresti. Clinica Koly Medical pune la dispozitie personal specializat in aceste proceduri. Detalii despre serviciile oferite pot fi gasite pe www.kolymedical.ro, iar pentru cei care vor sa faca o programare, acestia pot sa acceseze aici.