Bine ai revenit pe blog!
Daca te-ai gandit ca zambetul tau nu va mai fi acelasi niciodata tocmai pentru ca te confrunti cu lipsa dintilor, solutia este un implant dentar. Numai asa poti scapa de teama de a mai rade cu pofta sau de a te confrunta si cu alte complicatii dentare.
Este o procedura chirurgicala care se efectueaza in cabinetul de stomatologie si care dureaza aproximativ o ora.
Pentru controlul durerii, interventia se face frecvent sub anestezie locala, iar uneori cu sedare sau sub anestezie generala daca durata operatiei va fi mai lunga sau daca pacientul este foarte anxios. Intregul proces poate dura cateva luni, intre 3 pana la 6 luni, uneori mai mult. Cea mai mare parte a timpului este necesara vindecarii si asteptarii cresterii noului os la nivelului maxilarului.
Un astfel de tratament implica, in linii mari, urmatoarele etape:
Aplicarea anesteziei – Durerile nu vor mai reprezenta o problema. Daca te lupti cu o teama acuta de ace sau obiecte ascutite, anestezia se poate administra si prin inhalarea unui gaz ilariant.
Sectionarea gingiei si pregatirea osului pentru aplicarea implantului – un proces care poate presupune grefa osoasa atunci cand nu exista un suport osos suficient pentru sustinerea implantului.
Realizarea implantului – Inainte de a derula procesul, te vei consulta cu medicul stomatolog pentru a alege cea mai buna varianta de implant. Exista cateva tipuri de implanturi dentare pentru care poti opta: Implant Sky (caracterizat prin simplitate si lipsa unui numar ridicat de variante protetice), Fast and Fixed (rezultate rapide), Implant Inno (renumit la nivel mondial), Nobel Biocare (o durabilitate crescuta), Implant realizat prin tehnici digitale (foarte nou pe piata, iar precizia este la un standard ridicat).
Scoaterea firelor – Se realizeaza dupa o saptamana de la realizarea implantului. In functie de tipul de implant ales, se ataseaza imediat bontul de vindecare sau se asteapta pana cand celulele osoase sunt integrate in implant. Bontul protetic poate fi realizat din metal sau zirconiu.
Se monteaza coroana dentara – Montajul se realizeaza fie prin cimentare, fie prin insurubare. La finalul etapei, dintii vor arata fix exact ca inainte.
Administrarea tratamentului medicamentos si prezentarea regulata la consultatii – Este una dintre partile cele mai importante pentru a determina succesul lucrarii. Igiena dentara trebuie mentinuta si realizata corespunzator si este recomandata renuntarea la vicii.Implantul dentar prezinta numeroase avantaje, insa, uneori e posibil sa obtii leziuni in timpul lucrarii. Astfel de leziuni duc inevitabil la aparitia unor afte bucale.
Da..ai ghicit! Sunt micile zone de culoare alba si inconjurate de pete rosii care iti dau mari batai de cap. Academic, se numesc stomatite aftoase si se localizeaza adesea in cateva zone principale: partea interioara a obrajilor sau a limbii. De asemenea, ele mai pot fi cauzate de muscaturi ale obrazului, aparitia anumitor bacterii modificari hormonale si multe altele. Insa tratamentul se realizeaza rapid, daca mergi din timp la medicul stomatolog.
Exista o rezolvare pentru toate, insa pasul cel mai important este constientizarea importantei tratamentelor preventive.