Sigur ca cele doua concepte se implica reciproc, insa intervine aceasta intrebare:
Toti dintii sanatosi sunt frumosi, dar oare toti dintii frumosi sunt sanatosi? Acest lucru se cunoaste inca de la nervii dintilor. Daca nervul este inflamat sau infectat, atunci este necesar tratamentul endodontic realizat in cabinetul unui specialist – precum aceasta clinica ce prezinta servicii de endodontie Iasi.
In urma diagnosticului pus pe baza unei examinari clinice si a unei radiografii, medicul dentist stabileste daca este necesar sa urmezi un tratament endodontic.
Cand stii ca ai nervul infectat?
Situatiile in care se intampla acest lucru sunt: carii profunde, obturatii mari profunde aproape de camera pulpara, traume dentare, lucrari stomatologice incorect executate, ciobirea dintilor etc.Pe scurt, in momentul in care apar durerile dentare (spontane, pulsatile, surde, care dureaza mai mult de o ora si se extind in mai multe zone ale maxilarului, gatului si urechii – si in unele cazuri pot aparea umflaturi in zona dintelui care are infectie), trebuie sa te programezi la medicul endodont pentru urmarea unui tratament.
Cand este nevoie de scoaterea nervului dentar?
De regula extirparea nervului dentar este necesara atunci cand dintele nu mai este sanatos, adica o carie sau bacteriile au patruns in dinte si au facut ravagii.Prin intermediul tratamentului endodontic se va indeparta pulpa dentara, tesutul care se afla in interiorul dintelui.
Dupa ce a fost inlaturat tesutul afectat, dintele va fi curatat, iar spatiul respectiv va fi umplut cu un material special.De obicei, tratamentul de canal este necesar atunci cand pacientul vine la cabinet cu o infectie. Daca infectia este lasata netratata, se va acumula si poate duce la pierderea definitiva a dintelui afectat.
Tratament de canal clasic vs. tratament endodontic la microscop
Fara ajutorul microscopului, tratamentul endodontic se desfasoara “orbeste”, bazandu-ne doar pe sensibilitatea noastra tactila, iar singura cale de “a vedea” in interiorul canalului este prin intermediul radiografiei retroalveolare sau tomografiei computerizate. De asemenea, problemele intampinate: calcificari, praguri, ace rupte, perforatii pot fi doar simtite si rareori rezolvate fara vizualizarea lor directa.
Cu ajutorul microscopului, in schimb, orice problema situata in portiunea dreapta, accesibila a canalului radicular, poate fi vizualizata, adresata si in final putem oferi un prognostic mult mai bun.Daca pentru multi prioritatea principala o reprezinta sanatatea dentara, pentru altii frumusetea zambetului se claseaza pe primul loc! Din punctul nostru de vedere sanatatea dentara este sinonim cu frumusetea dentara, si orice mijloc de ingrijire – chiar si acela de natura estetica – este un semn ca ne pasa de dintii nostri!
Asadar, o practica extrem de populara si abordata, care atinge obiectivul infrumusetarii danturii, este albirea dintilor.
Albirea dintilor reprezinta cea mai simpla si confortabila metoda prin care se indeparteaza petele intrinseci de la nivelul dintilor, redand stralucirea si albul dintilor de altadata. Albirea dintilor se efectueaza intr-un cabinet stomatologic, precum aceasta clinica specializata pe albire dinti Iasi.
Beneficiile albirii dintilor
● indepartarea petelor de pe dinti – este cea mai eficienta modalitate prin care sunt indepartate petele galbene de pe dinti, spre deosebire de pastele traditionale sau chiar si de cele speciale pentru albire, deoarece actioneaza in profunzimea dintelui;
● efectul estetic al albirii dintilor – deoarece tratamentele ajuta la indepartarea petelor, dantura va fi mai alba si va avea un aspect sanatos.