Flori minunate care infrumuseteaza anotimpul de toamna

Chiar daca vara este anotimpul florilor exista foarte multe flori de toamna cu adevarat spectaculoase. Acestea sunt frumos colorate si parfumate si se potrivesc perfect in orice gradina. Pentru a te bucura la maxim de o gama larga de culori si modele tine cont de sfaturile de mai jos.

Florile care infloresc toamna se planteaza vara, pentru ca aceste este anotimpul in care se dezvolta cel mai mult pentru ca apoi sa atinga punctul culminant. Atunci cand florile incep sa se deschida, acestea devin grele si isi pastreaza cu greu aspectul de aceea trebuie sprijinite de gard sau inconjurate de alte plante care le pot sustine. Puteti folosi si un bat de sprijin la nevoie

Rudbeckia – bulgari de soare

O floare clasica cu petale aurii sau portocalii. Aceasta ajunge pana la 2 metri si jumătate si incep sa infloreasca de la mijlocul verii. Daca sunt taiate dupa ce au cazut ultimele flori, va înflori din nou la sfarsitul toamnei.

Sedum

O planta ce impresioneaza prin florile sale tipice, frunzele groase si suculente. Ciorchinii de flori roz-rosiatici infloresc toamna si atrag multi polenizatori in grădina, animand atmosfera.

Hisop

O planta parfumata ce miroase a lemn dulce si foarte benefica in special într-o grădină de legume, deoarece atrage tot mai multe albine si fluturi si ajuta la polenizarea fructelor si legumelor.

Salvia

Salvia este de mai multe tipuri si infloreste in mod abundent de la mijlocul verii pana la sfarsitul toamnei. Sunt flori catifelate de culoare albastru si violet, lila, rosu si alb si infrumuseteaza foarte frumos balconul sau gradina.

Coreopsis 

Aceasta planta se cultiva usor si nu necesita o ingrijire speciala. Incepe sa infloreasca de la inceputul verii pana la primul inghet. Au un aspect asemanator cu margaretele, sunt foarte rezistente si se remarca printr-un plus de culoare si frumusete.

Crizantema

Crizantemele sunt printre primele flori de toamna care incep sa infloreasca imediat ce noptile devin mai reci.  Desi crizantemele sunt, de fapt, plante perene, acestea pot fi cultivate an de an atat in ghivece cat si in gradini

Violete

Violetele iubesc vremea rece si infloresc chiar si in toiul iernii, cand alte flori nu rezista de frig. Unele soiuri supravietuiesc sub zapada.

Zinnia – carciumareasa

Sunt flori plantate din seminte care incep sa infloreasca dupa 8 saptamani de la plantare Acestea infloresc din abundenta de vara pana iarna si se evidentiaza printr-o gama de culori superbe si pastelate. Apar in diferite combinatii de culori, au petale unice, semiduble si duble, si sunt foarte potrivite pentru orice gradina de flori.

Galbenele

Flori vesele, ce arata ca un pompon sunt extrem de delicate si adauga un plus de vitalitate oricarei gradini. Daca sunt taiate in mod regulat, acestea infloresc toata vara si pana la primul inghet. Galbenelele franceze sunt mai delicate si reprezinta o alegere foarte buna pentru culoarea clasica de toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *