Vara la pahar: Top 10 retete de limonada pe care trebuie sa le incerci

Vara este momentul perfect pentru a te rasfata cu bauturi racoritoare si sanatoase. Nimic nu se compara cu gustul revigorant al unei limonade proaspat preparate, care nu doar ca te hidrateaza, dar iti ofera si o explozie de arome. Iata zece retete de limonada pe care trebuie sa le incerci in aceasta vara.

1. Limonada clasica

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai si pune-l intr-un bol.
2. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
3. Intr-un ulcior mare, amesteca sucul de lamaie, siropul de zahar racit si restul de apa.
4. Adauga gheata din belsug si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

2. Limonada cu capsuni

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 200 g capsuni proaspete
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Paseaza capsunile cu ajutorul unui blender pana obtii un piure fin.
3. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, piureul de capsuni, siropul de zahar racit si restul de apa.
4. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de busuioc.

3. Limonada cu lavanda

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • 2 lingurite de flori de lavanda uscate
  • Gheata
  • Felii de lamaie si flori de lavanda pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si adauga florile de lavanda. 3.Incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca si strecoara florile de lavanda.
4. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, siropul de lavanda racit si restul de apa.
5. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si flori de lavanda.

4. Limonada cu menta si ghimbir

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat, ras
  • Frunze de menta proaspata
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa, ghimbirul ras si frunzele de menta. Incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca si strecoara amestecul.
3. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, siropul de ghimbir si menta racit si restul de apa.
4. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

5. Limonada cu pepene rosu

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 500 g pepene rosu, curatat de seminte si taiat cuburi
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Paseaza pepenele rosu cu ajutorul unui blender pana obtii un piure fin.
3. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
4. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, piureul de pepene rosu, siropul de zahar racit si restul de apa.
5. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

6. Limonada cu zmeura

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 200 g zmeura proaspata
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Paseaza zmeura cu ajutorul unui blender pana obtii un piure fin.
3. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
4. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, piureul de zmeura, siropul de zahar racit si restul de apa.
5. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

7. Limonada cu lime si miere

Ingrediente:

  • 4 lime
  • 1 litru de apa
  • 100 g miere
  • Gheata
  • Felii de lime si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lime.
2. Intr-o craticioara, combina mierea cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand mierea se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
3. Intr-un ulcior, combina sucul de lime, siropul de miere racit si restul de apa.
4. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lime si frunze de menta.

8. Limonada cu castraveti

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 1 castravete mare, feliat
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
3. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, feliile de castravete, siropul de zahar racit si restul de apa.
4. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

9. Limonada cu afine

Ingrediente:

  • 4 lamai mari
  • 200 g afine proaspete
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de lamaie si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai.
2. Paseaza afinele cu ajutorul unui blender pana obtii un piure fin.
3. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
4. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie, piureul de afine, siropul de zahar racit si restul de apa.
5. Adauga gheata si decoreaza cu felii de lamaie si frunze de menta.

10. Limonada cu portocale

Ingrediente:

  • 2 lamai mari
  • 2 portocale mari
  • 1 litru de apa
  • 100 g zahar sau miere
  • Gheata
  • Felii de portocale si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

1. Stoarce sucul de la lamai si portocale.
2. Intr-o craticioara, combina zaharul (sau mierea) cu 250 ml de apa si incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
3. Intr-un ulcior, combina sucul de lamaie si portocale, siropul de zahar racit si restul de apa.
4. Adauga gheata si decoreaza cu felii de portocale si frunze de menta.

Aceste zece retete de limonada sunt perfecte pentru a te racori in zilele toride de vara. Fiecare reteta aduce o combinatie unica de arome si beneficii pentru sanatate. Experimentand cu aceste retete, vei descoperi nu doar bauturi delicioase, ci si un mod placut de a-ti mentine hidratarea si de a te bucura de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *