Care lumina este ideala pentru casa ta?

Produsele Alessandro Design satisfac toate dorintele clientilor la capitolul iluminat interior si exterior. Oferta include o gama vasta de corpuri de iluminat elegante. Vei gasi nenumarate produse led, lustre si aplice ieftine care sa se incadreze in bugetul pe care-l ai.Nu uita: o casa luminata corect te poate face sa te simti intotdeauna mai bine!

Calda sau rece? Care lumina este ideala pentru casa ta?

Un detaliu important in amenajarea unui spatiu este alegerea celei mai bune surse de iluminat. Iluminatul cu led este o tehnologie noua care te ajuta sa faci economie, dar si sa optezi pentru ceea ce iti place in materie de design si culoare.

Tipuri de lumina si caracteristici

Lumina pe care o emite o lustra de tavan, un candelabru cu led, o lampa dimabila sau alte corpuri de iluminat cu led poate fi lumina calda sau rece, ori lumina neutra.Nuanta luminii este exprimata cu mai multa precizie in Kelvin (K), care se refera la temperatura luminii. Un bec cu lumina rece are un nivel K mare, in timp ce valoarea K a unor becuri cu lumina calda este mai mica.

Temperatura de culoare are mai multe grade de nuanta, care pornesc de la 2700K si merg pana la 6500K:

* Alb rece (±4000K). Aceasta este o lumina alba clara, care are o stralucire albastra;
* Alb neutru (±3500K). Este situata intre lumina alba rece si lumina alba calda;
* Alb cald (±3000K). Poate fi definita ca o lumina placuta, confortabila;
* RGB (+W). Un bec RGB are lumina alba si lumina colorata.

                                                                                                                     lumina rece

 

Lumina rece vs lumina calda

Lumina dintr-o incapere influenteaza felul in care te simti, dar si pe cei care iti calca pragul casei. Lumina calda este placuta si da o senzatie de comoditate, de relaxare si destindere. Lumina rece este asociata cu lumina zilei si productivitatea. Te tine alert si atent la ceea ce ai de facut.

Temperaturile inalte, in general, stimuleaza eliberarea de serotonina, un neurotransmitator care creste nivelul de energie.

Daca preferi lumina calda, este bine sa optezi pentru un bec led de calitate, pentru a nu crea un aspect difuz sau „murdar” in incapere. Acelasi lucru este valabil si pentru oferta de becuri cu lumina rece. O lumina de calitate va produce intotdeauna un impact pozitiv asupra incaperii.

                                                                                                                        lumina calda

Lumina ideala pentru diferite activitati

Lumina calda si rece se incadreaza in anumite spatii sau locatii, deoarece au caracteristici si functii diferite.
Culoarea luminii se alege nu doar in functie de gust, ci si de necesitate. Daca vrei sa schimbi sursele de lumina dintr-o incapare, gandeste-te la ceea ce urmeaza sa faci in acel spatiu, ce activitate intreprinzi si ce temperatura de culoare a luminii se potriveste mai bine.

* Lumina calda 3000K este delicata si merge bine intr-un dormitor sau living. Iti va aduce negresit o senzatie de relaxare si confort si declanseaza productia de melatonina – hormonul somnului.
* Poti sa alegi un led 4000K pentru baie, pentru birou sau pentru un garaj. Temperatura aceasta poate fi optima si pentru iluminatul in bucatarie, care trebuie sa fie cat mai clar.
* Un bec led 5000K va reproduce intr-o anumita masura lumina zilei, astfel ca poti sa o instalezi in baie, in camera de studiu sau in pivnita.
* Lumina 6000K are o nuanta albastra, fiind adecvata mai mult pentru spatii comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *