Care sunt riscurile in cazul unor terenuri de vanzare Craiova si cum pot fi ele evitate?

Multi investitori cauta anunturi pentru terenuri de vanzare Craiova pentru a-si imbogati portofoliul. Terenurile sunt o solutie relativ sigura pentru a investi, insa si aceasta tranzactie ca oricare alta presupune anumite riscuri. Aceste riscuri trebuie gestionate astfel incat sa nu produca pagube prea mari investitorului. De aceea multi investitori apeleaza la ajutor de specialitate cand vine vorba de evaluarea posibilitatilor de investitie in anumite terenuri.

Care Sunt Potentialele Riscuri Pe Care Le Implica Anumite Terenuri De Vanzare Craiova?

In lumea imobiliarelor, nici o tranzactie nu este lipsita de riscuri. Important este ca cel care investeste intr-un teren sau un apartament sa stie care sunt riscurile asociate unei astfel de tranzactii si sa stie cum le poate evita. Este adevarat ca nu toate riscurile pot fi evitate, insa unele pot fi prevenite sau prevazute astfel incat sa fie diminuat impactul pe care l-ar putea avea asupra partilor implicate in tranzactie. Insa aceasta diminuare nu se poate face decat in cazul in care riscurile sunt cunoscute in prealabil. Asta inseamna ca toate partile implicate in tranzactie, dar cu precadere investitorul, trebuie sa faca o cercetare foarte aprofundata asupra acestor riscuri si sa stie ce masuri trebuie luate in orice scenariu.

Unul din cele mai des intalnite riscuri asociate cu anumite terenuri de vanzare Craiova este ca cel care vinde terenul respectiv sa nu aibe documente care sa-i ateste calitatea de proprietar sau imputernicit asupra respectivului teren. Astfel de situatii sunt destul de des intalnite, mai ales in cazul unor terenuri de vanzare aflate in zone rurale. In astfel de situatii documentele care dovedesc ca cel care vrea sa vanda terenul are drepturi asupra lui ori s-au pierdut si nu au mai fost refacute niciodata, mergandu-se pe principiul ca cel care lucreaza pamantul il si detine, sau sunt depasite si nu mai reflecta realitatea din teren.

De multe ori suprafetele agricole se modifica, fie natural fie antropic, si proprietarii nu se obosesc sau nu pot sa isi actualizeze documentele. In astfel de situatii investitorul trebuie sa se asigure ca toate documentele prezentate de vanzator sunt in regula, sa amane sau chiar sa renunte la tranzactie si sa nu se grabeasca sa cumpere, bucurandu-se de vreo oferta prea buna pentru a o rata. O astfel de situatie legata de documentatia asupra unui teren se poate sfarsi chiar in sala de judecata, daca nu este gestionata cum trebuie.

Un alt risc major in cazul unor terenuri de vanzare Craiova este cel legat de localizarea acestuia. Exista situatii in care, desi terenul este unul ce pare foarte pretabil pentru numeroase investitii, nu este. Asta pentru ca fie este departe de retelele de utilitati, fie are alta destinatie ce nu poate fi schimbata, fie s-a facut pe el o alta investitie care, desi nu mai exista sau poate fi usor indepartata, nu permite noului investitor valorificarea acestuia.

Un exemplu pentru ultima instanta ar fi existenta unor terenuri de vanzare pe care au existat combinate chimice sau altfel de investitii industriale si care, desi acele constructii nu mai exista sau nu mai functioneaza, au poluat pamantul de dedesubt cu diferite substante. Ce este atractiv la astfel de terenuri foste industriale este de obicei pretul scazut pe metru patrat, pozitionarea intravilana sau la imediata periferie a zonei urbane si accesul la retelele de utilitati. In astfel de cazuri investitorul ar trebui sa se consulte cu un expert in ceea ce inseamna folosirea unor terenuri industriale in alte scopuri si sa evalueze daca investitia merita facuta sau nu.

Cand Apar Cel Mai Des Riscurile Legate De Vanzarea De Terenuri?

De cele mai multe ori aceste riscuri se fac simtite atunci cand investitorul incearca sa gaseasca singur terenuri de vanzare Craiova. Mai ales in cazul investitorilor incepatori, desi poate parea simplu acest lucru, este mai complicat decat o simpla cautare pe internet. Desigur, internetul poate fi folositor pentru a-l ajuta pe investitor sa isi faca o idee despre pretul dintr-o anmita zona sau pentru a vedea ce este disponibil pe piata si a incerca sa prevada in ce zona se vor face urmatoarele investitii. Exista destule persoane carevor sa profite de pe urma unor investitori incepatori, speculand lipsa lor de cunostinte si experienta.

Mai exista de asemenea situatiile in care anumite aspecte sunt dinadins ascunse investitorului pentru a grabi vanzarea unui teren. Au existat cazuri in care investitorul, necunoscand intregul istoric al terenului respectiv sau posibilitatile de investitii, s-a trezit cu un teren care era in litigiu intre alte parti sau care fusese vandut cu acte false sau neactualizate. Astfel de situatii apar mai ales cand investitorul se grabeste sa cumpere, fara a-si face timp sa se intereseze la persoane abilitate de conditiile in care se afla terenul in sine. De asemenea, se mai poate intampla ca investitorul sa nici nu vada efectiv terenul inainte de momentul tranzactiei decat in poze. Si in acest caz se profita de naivitatea investitorului.

Cum Se Pot Gasi Terenuri De Vanzare Craiova Repede Si Sigur?

Nu toti cei care vor sa investeasca in terenuri de vanzare si stiu sa gaseasca terenurile potrivite care sa le rasplateasca investitia. Multi investitori nu stiu sa identifice potentialele riscuri asociate cu o astfel de tranzactie sa nu stiu sa citeasca semnele ca o tranzactie nu este tocmai cea mai buna pentru el. De aceea, cea mai buna recomandare pentru investitori este apelarea la profesionistii dintr-o agentie imobiliara consacrata.

Acestia au experienta necesara pentru a putea anticipa riscurile asociate cu o astfel de tranzactie si pot pregati investitorului optiunile pe care acesta le are la indemana pentru a evita sau macar diminua aceste riscuri, lasand in continuare decizia finala la latitudinea acestuia.

Un alt mod prin care astfel de riscuri pot fi diminuate este folosirea de platforme si publicatii specializate. Desi este foarte la moda in ultima perioada folosirea retelelor sociale pentru a promova astfel de tranzactii, acele anunturi nu sunt moderate corespunzator si pot oferi informatii incomplete sau de-a dreptul neadevarata. Anunturile postate pe platformele de specialitate sunt atent monitorizate de catre operatorii respectivelor platforme si astfel concepute incat sa ofere informatii clare si cat mai detaliate despre tipul de proprietate promovat. Astfel, chiar daca nu ia o decizie in acel moment, investitorul are la dispozitie informatii precise referitoare la optiunile sale si la posibilitatile care sunt in piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *