Ce trebuie sa faci pentru ca cel mic sa-si imbunateasca notele de la scoala?

Desi notele nu arata intru totul cunostintele copilului, este important ca cel mic sa invete constant pentru a primeste recompensele asteptate. In momentul in care copilul ia o nota proasta la scaoala, de multe ori nici nu stii cum ar trebui sa reactionezi.

Unii parinti trec acest lucru cu indiferenta, altii aleg sa aplice diferite pedepse. Acestea nu sunt comportamente adecvate pentru ca nu ii ajuta cu absolut nimic pe cei mici. Studiile arata ca modalitatea in care reactioneaza parintii in aceste situatii ii motiveaza sau ii demotiveaza  in ceea ce priveste procesul de invatare. Iata ce ar trebui sa faci pentru a oferi copilului tau un ajutor eficient :

  • Asculta-ti copilul
  • Invata sa-l ierti
  • Sustine-l in tot ceea ce face
  • Fa invatarea distractiva
  • Cere sfatul expertilor.

Pentru ca cel mic sa reuseasca sa treaca cu usurinta toate obstacolele, este important sa-ti faci timp sa comunici deschis cu el pentru a-l intelege mai bine. Scoala si notele nu sunt adesea o prioritate pentru unii copii insa este bine ca ei sa inteleaga ca acestea fac parte din responsabilitatile lor de baza.

Daca ei sunt foarte stresati cu invatatul acest lucru le poate afecta capacitatea de a se dezvolta din punct de vedere educational. Vorbeste cu copilul tau despre notele pe care le are si gasiti solutii impreuna atunci cand intampina probleme la o anumita materie.Vezi ce dificultati apar dar nu judeca. Este foarte important sa stai sa-l asculti si sa-i intelegi sentimentele pentru ca o discutie pe graba nu duce nicaieri. Nu il dadaci si nu fa presupuneri, doar asculta si proceseaza informatiile primite.

Afla care sunt factorii de stres principali si incearca sa-i indepartezi.  Ofera-i tot suportul de care are nevoie atat pentru depasirea problemelor, cat si ajutor la teme. In acest fel, copilul nu se va teme sa ii arate carnetul parintilor  si va simti o doza de incredere in ceea ce priveste comunicarea cu acesta.

Alege iertarea si lasa la o parte pretentiile nejustificate. Chiar daca iti doresti ca cel mic sa faca performanta in toate domeniile, nu este bine sa pui o presiune atat de mare pe umerii lui. Multii copii simt ca nu se pot ridica la standardele impuse de parinti chiar daca isi doresc sa ii multumeasca.

Esecul face parte din viata desi uneori este foarte dificil sa acceptam acest lucru. De multe ori esecul este necesar pentru a te bucura mai tarziu de un real succes. Este important ca parintii sa accepte situatia atunci cand copilul lor esueaza si sa ii ofere ofere iertarea atunci cand performanta lor nu se ridica la nivelul asteptarilor lor .

Daca obisnuiesti sa-l certi rau pentru o nota proasta, trebuie sa te gandesti ca exista multe abilitati mai importante pe care ei le pot invata iar notele nu sunt cele mai importante. Este demonstrat faptul ca abilitatile sociale bine dezvoltate sunt cele care asigura succesul profesional.  Copiii se simt motivati sa invete atunci cand parintii pun accentul pe efortul lor si nu pe note. Presiunea pusa pe note creste in mod evident riscul de depresie, anxietate si comportamente delincvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *