Implantul de par si cum se realizeaza aceasta procedura

Atunci cand vrei sa rezolvi problema cu aparitia cheliei sau cu cea a parului care este tot mai subtire si tot mai rar, procedura implantului de par poate fi solutia ideala. Insa foarte multa lume care ar dori sa se indrepte inspre aceasta procedura isi pune diferite intrebari referitoare la modul in care aceasta se realizeaza si cu privire la modul in care urmeaza recuperarea dupa transplantul de par.

Daca esti in postura de a lua decizia cu privire la un tratament cu implant de par, este foarte util sa cunosti cat mai multe detalii cu privire la aceasta procedura medicala. In continuare vei gasi informatii care sa te ajute sa intelegi cat mai bine si cat mai exact aceasta procedura pentru obtinerea aspectului dorit al parului.

Etapele premergatoare implantului de par

Inainte de efectuarea propriu-zisa a transplantului de par se va face o consultatie initiala pentru a stabili exact care este situatia zonei unde parul lipseste. In cadrul consultatiei pacientul afla numarul aproximativ de grefe necesare pentru transplant, care este tehnica folosita pornind de la gradul de calvitie al pacientului, care sunt eventualele complicatii ca urmare a unor probleme de sanatate existente sau care sunt aspectele legate de stilul de viata al pacientului in raport cu rezultatele implantului de par.

Datorita faptului ca transplantul de par necesita o anestezie locala, pacientul va trebui sa renunte la fumat si sa nu mai foloseasca medicamente care pot influenta sau pot afecta circulatia sanguina. Inainte de procedura implantului de par se va stabili cauza caderii parului pentru a avea o imagine asupra acelor elemente care pot duce la caderea parului.

Inainte cu o saptamana de efectuarea interventiei, pacientul nu va mai trebui sa consume bauturi alcoolice, vitaminele B si E, multivitamine sau alte suplimente. De asemenea, este nevoie ca pacientul sa renunte la fumat cu cel putin 3 zile inainte de efectuarea procedurii. In ziua premergatoare operatiei, pacientul nu va mai consuma cafea si nici un alt medicament.

Este important de punctat faptul ca parul trebuie spalat inaintea transplantului, avand in vedere ca este necesar un mediu cat mai curat pentru interventie. In drumul spre clinica trebuie ca parul sa fie protejat de praf sau de murdarie, fiind recomandata acoperirea capului. Toate indicatiile cu privire la pregatirea pentru implantul de par vor fi oferite de catre medicul specialist in urma consultatiei.

Realizarea implantului de par

In randul metodelor de efectuare a operatiei pentru transplantul de par exista doua variante, si anume metoda FUE si metoda FUT. Metoda FUE presupune Extractia Unitatilor Foliculare, iar metoda FUT inseamna Transplantul Unitatilor Foliculare. Metoda FUE implica extragerea fiecarui folicul care urmeaza a fi implantat, in vreme ce metoda FUT vizeaza colectarea unui manunchi de fire de par sub forma unei benzi extrase din zona donatoare.

In prima faza se stabileste zona donatoare, dupa care se procedeaza la efectuarea interventiei propriu-zise. Dupa procedura de implant de par trebuie ca pacientul sa urmeze intocmai indicatiile medicului specialist care a efectuat interventia pentru a se bucura de rezultatele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *