Serata Muzicala-Visul unei nopti de septembrie

Asociatia”Home of Strings” va aduce la cunostinta cu mare bucurie, deschiderea Stagiunii Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, incepand cu data de, 24 septembrie, 2020, ora 19.Evenimentul va fi privat, cu intrare pe baza de invitatie, dar va fi transmis si online, pe pagina de facebook a asociatiei”Home of Strings”, https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/, si pe pagina de facebook a Centrului Cultural Buftea, https://www.facebook.com/centrulculturalbuftea.official/. Relatii la telefon 0722446057.

Pentru asociatia noastra pandemia este o adevarata provocare, in sensul de a ne adapta noilor vremuri si cerinte. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi sa oferim muzica clasica de calitate online. Apar si sigur vor mai aparea noi forme de expresie, de continut cultural, dar vom lupta in continuare pentru a aduce oamenii in salile de spectacol, acolo unde creatia artistica este unica. Actul de creatie, emotia se naste doar in sala de spectacol. Unul din cele mai simple si ieftine moduri de a gestiona arta in aceste vremuri este sa o ducem aproape de desfiintare.

Noi nu vrem asta, si de aceea una din variantele pentru a putea merge mai departe este de a transmite aceste Serate muzicale, in mediul On line. Acum, mai mult ca niciodata, interpretii de muzica clasica, instrumentala si lirica au nevoie de noi, cei care organizam spectacole, pentru a le da sansa de a fi pe scena. Transmiterea cunostintelor publicului si a dobandirii experientei scenice este cruciala pentru generatiile tinere, fie ca vorbim de balet, teatru sau muzica.

Multumim Centrului Cultural Buftea, pentru gazduire, multumim de asemenea Domnului Director Robert Nagy, decorat de Presedentia Romaniei cu “Meritul Cultural” in grad de “Cavaler”, un om de arta, cu un palmares impresionant.
Inceputul carierei internationale are loc in anul 1999 la “Wiener Staatsoper” si “Semperoper Dresden” in rolul Cantaretului Italian din Opera “Der Rosenkavalier” de R. Strauss

“L’Italiana in Algeri” la “Wiener Staatsoper” (A. Baltza – S. Alaimo) in 2001
La Cenerentola” la “New Israeli Opera Tel Aviv” (A. Zedda – J. Di Donatto) in 2001
Lucia di Lammermoor” la “Deutsche Opera am Rhein Dusseldorf” in 2001 si la “Opera de Toulon” in 2004 “Stabat Mater” de G. Rossini cu “Orchestre National de Lille” in 2002 “Carmina Burana” cu “Orchestre Symphonique de Mulhouse” in 2002 “Il Barbiere di Siviglia” la “Wiener Staatsoper” (L. Nucci) in 2003
“Manon” la “Deutsche Oper Berlin” (A. Guingal) in 2004
Rigoletto” la “Opera Ireland” Dublin in 2004; la “Opera de Lausanne” in 2005; la “Deutsche Oper am Rhein Dusseldorf” in 2006; la “Opera de Massy” in 2007
Anna Bolena” la “Teatro Massimo di Palermo” (M. Guidarini) in 2008; la “Klangvocal Musikfestival Dortmund” (M. Barbacini – M. Devia) in 2009
Maria Stuarda” la “Teatro Massimo di Palermo” in 2010
Requiem” de G. Verdi la “Teatro Massimo di Palermo” (R. Abbado – S. Ganassi) in 2010
Faust” la “Opera du Rhin Strasbourg” (L. Vaduva) in 2001; la “Bayerische Staatsoper Munchen” in 2001; la “Grand Theatre de Limoges” in 2002; la “Teatro dell’Opera di Roma” (G. Gelmetti – H. de Ana), la “Teatro Regio di Torino” (M. Plasson), la “De Doelen Rotterdam” (L. Vaduva), la “ Teatro della Maestranza de Sevilla” in 2003; la “Frankfurt Opera” in 2007; la “Hessiches Staatstheather Wiesbaden” in 2008; la “Teatro Massimo Bellini di Catania” in 2010.

Moderator Domnul Sever Avram

In perioada anterioara anului 1989, a activat in viata literara in special ca si critic literar si de arta, calitate in care a sI primit premiul revistelor ”ViataStudenteasca” si ”Amfiteatru”. A condus Cercul de Critica al Universtatii din Bucuresti, coordonat de Prof. Eugen Simion s iCenaclul Literar ”Universitas”, coodonat de Prof. Mircea Martin. In paralel si mai ales dupa revolutie, a publicat totodata poezie si eseuri in reviste precum ”Romania Literara”, ”Romania Libera”, ”Viata romaneasca”, ”Ramuri”, ”Dilema”, precum si traduceri de volume literare (in limbile franceza, spaniola si italiana). Ca jurnalist, s-a dedicat mai mult analizei politice, interne si externe, precum si relatiilor internationale. A colaborat cu publicatii precum ”Zig-Zag”, ”ExpresMagazin”, ”Tineretul Liber”, ”Viitorul romanesc”, dar si cu posturi de radio si televiziune: Radio Europa Libera, Radio Romania, Televiziunea Romana, etc.

Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat in 2005 de pianist Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, este gandit, conceput si realizat ca o manifestare dinamica a muzicii cameral clasice. Au avut pana acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvant” (2010), „Beethoven –Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) si „Dialogurimuzicale“ (2013 -2015).
In 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic sa reprezinte Ziua Romaniei in transmisiunile de radio ale UniuniiEuropene. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru preda la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist si sef de partida al Orchestrei Nationale Radio.

Baritonul Sergiu Neamtu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai.
Este specializat pe muzica baroca si clasica, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, Italia.
In present este masterand la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea

A absolvit in 2019 cursurile UNMB, sectia Canto, clasa prof.Mariana Colpos. Tipologia sa vocala – mezzosoprana lirica- se preteaza indeosebi repertoriului de muzica Baroca si Muzica Veche in care este si specializata.
In vara anului 2020 a participat la cursuri de maiestrie in cadrul Corului National de Camera Madrigal, iar in prezent este masteranda a FIM si FCMPM, sectiile Canto si Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartiana cat si al Bellcanto-ului.
Canta in rolul Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Interpreteaza Olympia din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach, si Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Sponsor Oficial : SC Nufarul S.A

Multumim sponsorului nostru pentru sustinerea asociatiei.
S.C. Nufarul S.A. a fost alaturi de noi la toate concertele, si ca un prieten adevarat este alaturi de noi si in aceste vremuri grele. Dorim sa ne fiti alaturi si pe viitor si vom face tot posibilul sa fiti mandri de noi, de asociatia Home of Strings.De asemenea multumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style, pentru sustinerea constanta a asociatiei si a artistilor, prin stilul unic de make-up si coafat.

Partener Principal:
Primaria Buftea prin Centrul Cultural Buftea.

Parteneri media:
Agerpres, Radio Romania Muzical, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Zile si Nopti, Talks Business, Observator Cultural, Online gallery, Ceasca de Cultura, PRwave, Semne Bune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *