Care sunt cele mai indicate tari pe care merita sa le vizitezi in octombrie ?

Luna octombrie este o luna fumoasa de toamna in care merita sa experimentezi locuri noi pentru a te bucura de intensitatea acestui anotimp. In aceasta perioada, pomii incep sa-si schimbe vesmantul ceea ce duce la explozie de culori stralucitoare si extrem de atractive. Este momentul in care copacii isi pierd frunzele si se pregatesc de iarna.

Cele mai atractive tari de vizitat in octombrie sunt : Croatia, Portugalia Italia, Scotia, Turcia, Franta, Nepal. De asemenea, Islanda este un loc cu totul special in aceasta luna, deoarece aurorele boreale sunt usor de vazut si dureaza mai mult.

In Scotia ai ocazia sa sarbatoresti Halloween-ul cu ritualuri magice iar in Croatia poti ajunge in diferite insule care reprezinta unele dintre cele mai ravnite atractii turistice din Alpi. De asemenea, poti vizita diverse muzee si poti descoperi arhitectura gotica uluitoare in cladirile existente.In Croatia vremea este linistita iar umiditatea scazuta. Aici te poti plimba prin Parcul National Lacurile Plitvice, pentru a vedea cascadele uimitoare si canionul de calcar.

Portugalia este patria vinului ce reprezinta o adevarata minune a Europei. Aici vei fi impresionat de elementele de istorie antica, dar te poti bucura din plin si de frumusetea plajelor incantatoare si de fotbal.  In  octombrie, temperatura este in medie 23ºC cu ploi usoare. Aici merita sa vizitezi raul Douro si suburbiile de la malul marii, care par desprinse dintr-un film. De asemenea, Insula Madeira, reprezinta punctul de atractie cel mai ravnit.

Italia este cu adevarat un festin pentru turistii din toata lumea. Daca ajungi la Roma, vizitează Colosseumul si fantana Trevi, Forumul Roman, Bazilica Sfântul Petru si fa-ti timp sa savurezi o cafeluta la cafenele elegante din imprejurimi. Daca ai timp merita sa ajungi si la Vatican, in Florenta, orasul lui Da Vinci dar si in Venetia, orasul canalelor unde poti face o plimbare cu gondola.

Turcia este un alt loc impresionant cu o cultura veche de secole, este locul in care a fost candva Imperiul Otoman. Luna octombrie in Turcia este destul de cald iar ploile sun rare. Aici poti vizita Moscheea Albastra din secolul al XVII-lea, care astazi este un muzeu.

Daca ajungi in Franta cu siguranta Parisul reprezinta destinatia cea mai importanta. Aici poti vedea diferite obiective turistice de insemnatate maxima cum este Turnul Eiffel, Muzeul Luvru la Notre Dame si Palatul Versailles. De asemenea, te poti plimba pe la o multime de magazine de moda din Paris, poti degusta cele mai bune vinuri si poti savura gustul celor mai bune branzeturi.

Exploreaza teatrul roman din Lyon si bucura-te de frumusetea orasului Nisa. Aici vei fi cu adevarat impresionat de intinderile mari de plaje cu pietris dar si de bucataria franceza excelenta. Nu ezita sa ajungi la Moulin Rouge si sa mergi la Disneylandul din Paris

Nepal, o tara cu iesire la mare, situata in Himalaya, in Asia de Sud este o alta destinatie turistica foarte apreciata de atat de cei care iubesc drumetiile cat si de cei pasionati de aventura si calatorii minunate. Luna octombrie este perioada in care vin cei mai multi turisti in Nepal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *