De ce substantele din produsele de ingrijire a pielii nu isi fac intotdeauna efectul ?

Atunci cand este vorba despre ingrijirea pielii, trebuie sa fiti atente la produsele pe care le folositi. Fie ca vreti sa combateti acneea, imbatranirea sau uscaciunea pielii, nu inseamna ca cele mai cunoscute remedii sunt si cele mai bune. Intereseaza-te despre inlocuitorii pentru substantele stiute, pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu.

Iata o lista de substante care nu ajuta intotdeauna si modul in care le poti substitui :

  1. Acidul salicilic

Acidul salicilic se foloseste pentru tratarea acneei. Daca observi ca nu are niciun efect sau are un efect negativ, este necesar sa o inlocuiesti imediat. Acneea poate fi intr-o stare incipienta sau severa. Incearca alte produse ce contin retinol, zinc, sulf, ulei de arbore de tei pentru tratarea acneei,

  1. Niacinamida

Niacinamida indeparteaza ridurile si problemele cauzate de soare. Cu toate acestea, efectele sale pot fi anulate daca nu se absoarbe corespunzator in piele sau daca ai un ten mai sensibil. Alternativele pentru aceasta sunt: bakuchiol, ulei de seminte de trandafir sau acid salicilic.

  1. Retinolul

Retinolul se foloseste pentru ameliorarea semnelor de imbatranire sau indepartarea acneei. Daca in urma utilizarii acestei substante observi ca apar arsuri, exfolierea pielii, lipsa de luminozitate sau mancarime, inseamna ca retinolul este prea puternic si nu trebuie sa-l mai folosesti. Inlocuieste-l cu bakuchiol, o substanta de origine naturala.

  1. Vitamina C

Problemele cu produsele pe baza de vitamina C apar datorita combinatiei cu alte ingrediente. Vitamina C este folosita pentru elasticitatea pielii, petele mai închise la culoare sau lipsa de stralucire. Combinatia de vitamina C cu acidul L-ascorbic poate cauza iritatie, astfel ca trebuie sa folosesti produse ce contin ascorbil fosfat de magneziu.

  1. Acidul hialuronic

Cauta modalitati de a inlocui acidul hialuronic daca observi ca pielea nu este hidratata asa cum iti doresti. Daca rezultatele obtinute nu sunt pe masura asteptarilor dauga alte produse hidratante in rutina zilnica pentru a amplifica efectul acidului.

Iata ce alte aspecte trebuie luate in considerare daca produsele folosite nu dau rezultate. Verifica cu atentie :

  1. Data expirarii

Niciodata nu stii de cat timp sta acel produs pe raft. De regula, termenul de valabilitate este de 6-12 luni, astfel ca dupa o lunga perioada de timp nu te vei mai bucura de efectele promise.

  1. Locul de depozitare al produselor

Depoziteaza produsele de ingrijire a pielii intr-un loc uscat si racoros. Multe substante isi pierd proprietatile datorita fluctuatiilor de temperatura.

  1. Calitatea inferioara a produslui

Este posibil ca uneori produsele pe care le folosesti sa nu fie net calitative. Daca folosesti astfel de produse cu siguranta nu te poti bucura de eficienta maxima.

  1. Concentratie insuficienta a substantei active

Chiar daca alegi o crema de calitate care contine ingredientele necesare pentru rezolvarea anumitor probleme ale pielii, s-ar putea sa te confrunti cu un alt aspect negativ. Daca crema aleasa are ingredientul cel mai potrivit insa nu in concentratia necesara, inseamna ca nu te vei putea bucura de efectele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *