Despre Ora Pamantului !

Fiind o parte a civilizatiei, puteti fi siguri ca sunteti o parte a ceea ce stim ca progres si include diferite aspecte: de la schimbarea lumii noastre la inventii stiintifice si explorari ale lumii. Progresul tehnologic este un alt factor care a influentat puternic bunastarea, obiceiurile si perceptiile noastre de viata si a format lumea moderna asa cum o cunoastem acum. Totusi, acest progres este mereu in crestere pe seama distrugerii si neglijarii altor valori importante, cum ar fi natura si mediul nostru.

De exemplu, capacitatea noastra de a utiliza energie electrica in jurul valorii de gospodarii si spatii de lucru este o mare realizare, dar prejudiciul domeniul mediului cauzat de epuizarea resurselor neregenerabile care au fost folosite pentru a produce aceasta energie electrica, este, de asemenea, sa spun cel mai putin, mari.

Cu toate acestea, nu este ca si cum toata lumea ar tolera pur si simplu toate „efectele secundare” negative cauzate de cererea insatisabila a societatii de consum. Diferite miscari, activisti si inventatori isi exprima ingrijorarea cu privire la viitorul nostru, educand societatea cu privire la aceste aspecte, precum si oferind cateva solutii noi care ar putea contribui la imbunatatirea situatiei.

Una dintre astfel de miscari este Ora Pamantului, care urmareste sa promoveze cunoasterea cresterii durabile a comunitatilor internationale. Actiunea este foarte simpla, dar a castigat o semnificatie importanta pe tot globul, raspandind mesajul despre importanta actiunilor noastre si despre impactul acestora asupra mediului nostru.

Ce este Ora Pamantului?

Ora Pamantului este o miscare de baza cunoscuta la nivel mondial si obiectivul sau principal este de a uni oamenii pentru a proteja planeta. Traditia Ora Pamantului a fost initiata de WWF si, pana in prezent, in acest eveniment participa un numar mare de comunitati cu domeniu larg. Ora Pamantului a inceput in 2007, in Sydney, Australia, si de atunci cateva mii de orase din intreaga lume au urmat exemplul prin stingerea majoritatii luminilor timp de o ora.

Cu toate acestea, miscarea Orasei Pamantului nu se refera numai la organizarea comunitatilor, astfel incat sa urmeze traditia de stinge tot pentru o ora. Miscarea si ideile sale s-au extins la diverse alte proiecte care urmaresc cauza comuna si se straduiesc pentru un viitor mai bun bazat pe durabilitate si protectia mediului.

Ora Pamantului ii incurajeaza pe oameni sa ia masuri nu numai la nivel global / local, ci si sa se gandeasca la responsabilitatea individuala. Acesta este motivul pentru care multi oameni au ales sa se alature miscarii prin comutarea luminilor din casele lor si a curtilor.

In timp ce multi oameni sustin ca prin simpla oprire a luminilor nu vom scapa de radacina problemei, deoarece electricitatea este inca produsa pana la un anumit interval, cu sau fara ca noi sa nu o folosim timp de o ora pe an, cauza miscarii este mai mult decat nobila si a facut mii de oameni sa-si reevalueze nevoile de energie electrica, precum si faptul ca a demonstrat cat de usor este sa folositi mai putina energie de baza de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *