Otel mangan –cea mai buna alegere de otel rezistent la uzura

Otelul este un material folosit in foarte multe domenii de activitate datorita rezistentei foarte ridicate la uzura. Chiar daca otelul este folosit de multe decenii in diferite domenii de activitate, de-a lungul timpului tot mai multi producatori au cautat sa aduca pe piata acestor tipuri de materiale produse cu un grad superior de rezistenta la uzura.

In cazul in care iti doresti cea mai mare rezistenta pentru otelul pe care il folosesti in domeniul tau de activitate, atunci cu siguranta varianta de otel magan X120Mn12 este cea mai potrivita alegere. Acest tip de otel mangan este disponibila in oferta celor de la Virgamet – producator de top in Europa in domeniul otelului.

Caracteristicile otelului mangan X120Mn12, 1.3401

Varianta X120Mn12 a otelului impreuna cu varianta 11G12 reprezinta acele tipuri de oteluri care au o concentratie mare de mangan pe baza unei structuri cu un continut foarte mare de carbon (intre 1-1,2%). Continutul de mangan ajunge la aproximativ 12%.

In selectarea tipului de otel se tine cont de rezistenta la impact a acestui tip de hadfield otel, de gradul de ductilitate, dar si de capacitatea acestuia de a rezista la diferite sarcini dinamice. De asemenea, pentru acest tip de otel mangan X120Mn12 se are in vedere si gradul de intarire a suprafetei pe durata sfaramarii sau slefuirii.

O alta caracteristica specifica pentru otelul mangan 1.3401 se refera la faptul ca in urma tratamentului termic adecvat acest tip de otel este nemagnetic. Mai mult, duritatea foarte mare a materialului in stare suprasaturata in mangan reprezinta o alta caracteristica specifica pentru acest tip de hadfield otel.

Utilizarile otelului mangan 1.3401

Datorita faptului ca acest model hadfiled otel prezinta caracteristica de a se intari pe durata functionarii, acest otel mangan X120Mn12 este utilizat cu succes in cadrul masinilor, echipamentelor si utilajelor care sunt supuse la diferite grade de presiuni dinamice si la abraziune.

Dintre masinile, echipamentele si utilajele unde este folosit cu succes otelul mangan X120Mn12 putem aminti printre altele cosurile pentru excavatoare, barele pentru zone de securitate si pentru inchisori, cosurile pentru tractoare, in domeniul tramvaielor si a cailor ferate, dar si pentru peretii de constructie in cazul diferitelor tipuri de buncare.

Oteluri cu un continut ridicat de mangan

Pe langa modelul de otel mangan X120Mn12 exista si alte astfel de tipuri de otel cu un continut foarte ridicat de mangan care pot fi utilizate pentru acele domenii unde este nevoie de un otel rezistent la uzura. Astfel exista si variantele de otel mangan X110Mn14 sau otel Z120M12. Indiferent de tipul de hadfield otel de care ai nevoie, este recomandat sa apelezi la un producator de top in acest domeniu.

Virgamet este un producator de top in domeniul otelurilor. Acest producator pune la dispozitia clientilor atat otel mangan X120Mn12, cat si variantele X110Mn14 sau Z120M12. Oricare dintre aceste tipuri de otel cu un continut ridicat de mangan reprezinta alegerea ideala pentru un grad ridicat de rezistenta la uzura. Intreaga oferta de otel mangan poate fi gasita accesand www.virgamet.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *