Roller-coastere care iti taie respiratia

Roller coaster-ele sau montagne russe iti ofera un grad inalt de adrenalina si sunt renumite pentru senzatiile tari date atat de viteza cat si de inaltimea lor. Cei care isi doresc sa traiasca experiente la cote unice sunt cu siguranta interesati sa ajunga in aceste locuri impresionante din lume.

Cele mai mari roller coaster-e din lume sunt : Kingda Ka, Top Thrill Dragster Falcons Flight Superman: Escape from Krypton Tower of Terror II Red Force iar cel mai inalt roller-coaster din Europa este Steel Dragon 2000 Intimidator 305 Wildlife.

In trecut, un montagne russe avea 21-24 de metri inaltime si o cadere de maxim 50 de grade. Primul roller coaster din lume a fost construit la Paris (1812) si a fost numit Russes a Belleville.Astazi, acestea ocupa cel mai atractiv loc in parcurile de distractii iar cu timpul, au devenit mai inalte si mult mai rapide.

Este cel mai înalt roller coaster din lume si se afla in parcul de distractii Six Flags Great Adventure din Jackson, din New Jersey. Acesta este si al doilea cel mai rapid roller coaster din lume, dupa Formula Rossa de la Ferrari World care ocupa locul intai.

Kingda Ka face posibila functionarea simultana a patru trenuri. Calatoria incepe cu o lansare hidraulica puternica care ajunge la 206 km/h in 3,5 secunde. Trenul face o spirala verticala de 90 de grade inainte de a ajunge in varf  la o distanta de 139 m si o spirala de 270 de grade pe masura ce coboara. Durata calatoriei este de 28 de secunde.

Top Thrill Dragster

Inainte sa apara Kingda Ka acesta a fost cel mai rapid si cel mai inalt din lume insa si acum este unul dintre cele mai grozave. Se afla in mijlocul Cedar Point, Ohio si iti ofera o doza maxima de distractie. Decolezi ca un glont si vezi cum luminile uriase de curse de pe turnul sau creează tensiune. Toata actiunea dureaza 17 secunde dar te face sa simti adrenalina maxima.

Falcons Flight

Acesta nu este inca terminat insa se va deschide in 2023 si va fi cel mai înalt roller coaster din lume. Este o constructie cu adevarat impresionanta care urmeaza un traseu in care se scufunda de pe o stanca intr-o vale pentru a face o coborare incredibil. Va merge cu 155 mp/h, astfel ca va primi titlul de cel mai rapid roller coaster din lume. Dat fiind faptul ca se intinde pe o suprafata de 2,5 mile, va fi si cel mai lung coaster din lume.

Superman: Escape from Krypton

A fost lansat in 1997, cand era cel mai inalt si mai rapid roller coaster din lume apoi a fost remodelat in 2011. Motoarele sunt deosebit de  puternice astfel ca ajung la 160 km/h in doar 7 secunde. Apoi faci o urcare verticala de 90 de grade pe turnul de 126 m, cu capul in jos. Senzatia de imponderabilitate, te face sa traiesti o experienta unica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *