Statiuni si plaje din Albania care merita vizitate

Albania este o tara spectaculoasa care are statiuni si plaje minunate. In partea de sud a Albaniei vei fi intampinat de un loc unic cu catune dese si strazi pietruite, ceea ce ofera o priveliste impresionanta. Iata care sunt locurile in care merita sa ajungi :

Saranda

Este un oras balnear de pe coasta Marii Ionice unde vin turisti din toata lumea pentru a-l vizita. Aici poti sa faci o croaziera pe mare pentru a explora frumusetea naturala a Sarandei.  De asemenea, poti vizita celebrele situri arheologice, muntii, plajele si podgoriile acestor locuri.

Vlore

Acesta este un alt obiectiv turistic demn de admiratia vizitatorilor. Vlorë a fost construita intr-un loc foarte frumos din sudul Albaniei. In jurul orasului se pot vedea plaje stancoase si se pot admira Peninsula Karaburun si Insulele Sazan. Tarmurile sale sunt scaldate de Marea Adriatica si Marea Ionica.

Este o destinatie foarte iubita pentru ca aici se afla parcurile arheologice Orikum si Amantia precum si Parcul National Llogara. Plajele sale paradisiace fac din acest oras istoric un loc absolut minunat. Aici se afla muzeul Independentei si multe alte muzee care arata istoria bogata a Albaniei.

Shkodër

Shkodër este un oras foarte vechi care dateaza din secolul al IV-lea i.Hr..Principala atractie turistica a orasului este Castelul Rozafa, in jurul caruia curg trei rauri: Drini, Buna si Kiri.

Drymades

In acest loc se pot admira apele de un albastru aproape maldivian, ce formeaza un mic golf. De o ăprte si de alta a stancii se afla intinderi cu pietris, si intinderi de nisip, care formeaza un decor impresionant.

Dhërmi

Dhërmi, este un loc foarte cunoscut din Albania. Aici poate fi vazuta o priveliste unica cu intinderi de pietricele si stânci palide, scaldate de ape turcoaz. Aceasta plaja are o intindere foarte mare si este cea mai aglomerata deoarece sute de turisti vin aici an de an

Himara

Un oras la plaja care arata ca o pata de albastru tropical pe careo vezi de pe trecatoarea Llogara Pass. Este un loc extrem de frecventat care are un farmec cu totul aparte. În apropierea orasului se poate admira un golf cu pietricele albe si fine, marginit de maslini, care stau parca semeti ca niste strajeri.

Borsh

Este cea mai mare plaja din Albania cu pietricele de un alb pur. Aceasta se intinde pe o suprafata 7 km de-a lungul Rivierei albaneze. Satul Borsh se afla la 2 km de plaja.

Ksamil

Ksamil este una dintre cele mai ravnite destinatii de vara . Aceasta se mai numeste si „perla ionică”, deoarece este absolut spectaculoasa.

Gjipe

Gjipe este o plaja linistita unde cei mai multi vin pentru relaxare. Aici te poti bucura din plin de peisaje naturale ce dezvaluie privelisti de neuitat.

Narta

Narta este o laguna minunata de nisip cu ape de un albastru uimitor. De aici se poate face o excursie pentru a vizita insula Zvernec. In acest loc se regaseste Manastirea Sfanta Maria, care este strajuita de  pini inalti.