Organizarea excursiilor pentru copii si alegerea mijlocului de transport

In situatia in care esti in postura de dascal sau de director al unei institutii de invatamant, cu siguranta ca trebuie sa ai in vedere si anumite activitati extrascolare. Printre cele mai des intalnite astfel de activitati, dar si printre cele mai iubite in randul copiilor, regasim excursiile scolare.

Chiar daca la prima vedere pare foarte usor sa organizezi o excursie pentru copii, trebuie spus ca organizarea in sine presupune suficient de multa bataie de cap si timp alocat pentru a pune la punct toate detaliile. Fara o organizare atenta, este dificil ca excursia sa fie una reusita si in care sa nu apara evenimente nedorite.

Stabilirea rutei si a destinatiei

Organizarea unei excursii pentru elevi si pentru copii presupune in primul rand gasirea unei destinatii si stabilirea rutei. Indiferent daca obiectivul excursiei este doar sa ajungi la o anumita destinatie unde sa petreci timpul cu elevii sau daca este o excursie de tip itinerar cu mai multe opriri drept puncte de interes, stabilirea clara a rutei si a programului este foarte importanta. In baza rutei si a distantei parcurse vei putea estima costurile cu serviciile de transport copii.

Stabilirea punctelor de oprire pe traseu si a locurilor de popas

Un al doilea detaliu care trebuie pus la punct este acela de a stabili exact cand se vor face opririle pe traseu si unde vor fi locurile de popas. Fie ca vorbim despre scurte pauze in care cei mici sa mearga la toaleta, fie ca avem in vedere pauza de masa pe parcursul deplasarii inspre destinatia dorita, toate aceste opriri trebuie stabilite din timp. In acest mod soferul care va conduce microbuzul sau autocarul va stii cum sa isi organizeze pauzele si timpul alocat pentru condus.

Stabilirea regulilor pentru excursie

Odata ce a fost stabilita destinatia excursiei, ruta parcursa si unde se vor face opririle in timpul deplasarii, urmeaza sa stabilesti reguli clare si precise pentru desfasurarea in bune conditii a excursiei. Copiii trebuie sa fie informati cu privire la intreg parcursul excursiei si trebuie sa stie cand au voie sa coboare din mijlocul de transport cu care se va efectua deplasarea. In acelasi timp, copiii trebuie sa stie sa astepte langa autocar sau langa microbuz, fara sa traverseze pe cont propriu strada.

Alege o firma de transport copii autorizata

Urmatorul pas consta in gasirea unei firme autorizate pentru transportul de persoane si pentru organizarea unor astfel de deplasari. In masura in care nu ai mai apelat la astfel de servicii, este important sa cauti o firma cu experienta in transportul de persoane, dar mai ales in serviciile de transport copii.

Firmele cu experienta in astfel de deplasari pun la dispozitie soferi care au rabdarea si tactul de a petrece timp cu copiii in astfel de excursii scolare. In acelasi timp vei avea siguranta ca mijloacele de transport cu care se va face deplasarea sunt conforme din perspectiva standardelor tehnice si a standardelor de confort, putand alege intre microbuze sau autocare pentru deplasarea in timpul excursiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *