Afla cum speed-dating-ul te poate ajuta sa incepi o relatie

Speed-dating-ul a devenit o solutie pentru a-ti intalni perechea, atunci cand ai criterii puternice si vrei sa le respecti. Totodata, cadrul civilizat oferit de organizatori te scuteste de experiente neplacute si, mai mult decat atat, poti intra in acest proces atunci cand doresti si simti ca esti pregatit pentru aceasta.

Pe baza studierii optiunilor exprimate de participanti, psihologii au ajuns la concluzia ca barbatii si femeile se orienteaza dupa criterii diferite, singurul aspect comun fiind acela ca toti au standarde minime pentru care nu sunt dispusi sa faca compromisuri.Barbatii au indicat faptul ca doresc sa intalneasca partenere care sunt atractive din punct de vedere fizic, cel putin la un nivel mediu.

La randul lor, femeile isi doresc o legatura de lunga durata cu un barbat care sa dispuna cel putin de un statut social de nivel mediu.In concluzie, barbatii pun accentul pe aspectul fizic, iar femeile considera ca prioritar este statutul social al barbatului.

La finalul studiului, psihologii au remarcat faptul ca atunci cand o persoana isi cauta un partener pentru o relatie de lunga durata, aceasta este mai putin dispusa sa renunte la anumite criterii minime, iar alegerile finale au corespuns intocmai cu criteriile personale enuntate inainte de organizarea speed-datingului.

Diferenta dintre preferintele barbatilor si cele ale femeilor, precum si convingerea ca alegerea unui partener de cursa lunga trebuie sa fie in conformitate cu acestea, contrazice ideea ca partenerii ar putea functiona dupa criterii comune atunci cand fac o astfel de alegere.

O alta concluzie demna de a fi retinuta, este faptul ca un partener atragator din punct de vedere fizic nu este o garantie a unei relatii la fel de frumoasa.

Analizarea unor relatii si parteneriate a demonstrat faptul ca singurul aspect care a avut cea mai mare valoare, raportat la durata acestora, a fost exclusiv bagajul de experiente comune traite de cei doi.

In acest caz, aspectul fizic, nivelul de inteligenta sau gradul de realizare sociala au fost esentiale pentru debutul relatiei. Dar ceea ce transforma o simpla relatie intr-una de lunga durata este numai si numai timpul petrecut impreuna de cei doi parteneri. Este evident ca momentele traite impreuna pot sa transforme un partener intr-o fiinta cu totul speciala pentru celalalt.

In contextul acestor concluzii, recomandarile merg in directia focusarii celor doi parteneri pe acumularea de experiente ca urmare a petrecerii unui timp de calitate impreuna. Sa subliniem ca nu vorbim despre o simpla acumulare de momente, ci de un proces care trebuie sa fie benefic ambilor parteneri, sa le intareasca increderea in propria persoana si in capacitatea de a stabili o relatie de lunga durata.

Sfaturi esentiale adresate celor doi parteneri:

Renuntati complet la obiceiul de a va compara cu fostul sau fosta din viata celuilalt. Acest obicei va poate afecta atat relatia, cat si increderea in sine. Fiecare persoana are valoarea ei unica.Intelegeti ca tot ce este de calitate are nevoie de timp pentru a se forma, a se rafina si a se consolida.Succesul este garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *