Amenajeaza propriul spatiu de joaca pentru copii in propria curte sau gradina

Copiii sunt plini de energie si in acelasi timp este important ca inca din primii anisori acestia sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic. Prima modalitate prin care copiii descopera lumea este jocul. Din acest motiv parintii trebuie sa acorde atentie modului in care ofera celor mici posibilitatea de a se juca.

Importanta activitatilor fizice si a jocului in aer liber

Inca din momentul in care copiii incep sa mearga pe propriile picioruse si sa alerge, parintii trebuie sa ii incurajeze pe acestia sa petreaca timp in aer liber si sa faca miscare fizica.Activitatile fizice contribuie la dezvoltarea musculaturii si la intarirea oaselor, fapt foarte important pentru copiii aflati in crestere. In acelasi timp contribuie la intarirea inimii si la reducerea cantitatilor de grasimi din sange.

Copiii descopera functiile motorii si coordonarea miscarilor atunci cand alearga sau cand se joaca diferite jocuri in aer liber. Petrecerea timpului in aer liber inseamna inclusiv dezvoltarea plamanilor si cresterea capacitatii de efort, dar si dezvoltarea sanatoasa a capacitatii vizuale. De asemenea putem aminti faptul ca miscarea fizica si timpul petrecut in aer liber reduce semnificativ riscul de aparitie a obezitatii si a diabetului zaharat.

Dincolo de aspectele legate de dezvoltarea fizica, exercitiile fizice si activitatile desfasurate in aer liber au un aport important si in ceea ce priveste dezvoltarea mentala. Copiii care practica astfel de activitati sunt mai increzatori in propriile forte, sunt mai entuziasti si isi dezvolta mai usor capacitatile cognitive. Nu in ultimul rand isi dezvolta mai usor capacitatea de orientare in spatiu.

Petrecerea timpului in aer liber pentru a face diferite activitati fizice incurajeaza inclusiv relationarea cu alti copii. Prin faptul ca cei mici petrec timpul la locul de joaca, acestia pot socializa mai usor si pot lega prietenii cu alti copii de varste apropiate. Vorbim astfel si despre incurajarea dezvoltarii relatiilor sociale inca de la varste fragede.

Beneficiaza de toate avantajele unui spatiu de joaca in propria curte

„Dacă doriți să le oferiți copiilor dvs. posibilitatea de a se bucura de toate avantajele petrecerii timpului în aer liber și de beneficiile exercițiilor fizice, trebuie să știți că un loc de joacă în propria curte ar putea fi alegerea potrivită. Există diverse modele de astfel de articole care pot fi folosite pentru a amenaja o zonă de joacă pentru copii. Sugestii interesante pot fi găsite în magazinele online, inclusiv pe gardenway.ro.”

Printre acestea regasim locuri de joaca cu turn si tobogan model Buckley Hill. Vorbim despre un leagan dublu si o turela care ofera accesul spre tobogan. Locul de joaca este realizat din lemn, fapt ce il face potrivit pentru orice curte sau gradina. De asemenea, culorile verde si maro ale acestui loc de joaca din lemn sunt potrivite pentru a fi amplasat in curte sau gradina.

Un alt model foarte ingrijit si aspectuos este modelul Sunnydale. Este un loc de joaca care include un tobogan si un mic perete de catarat, potrivit pentru copii de diferite varste. Combinatia de nuante precum maro, galben si verde este perfecta pentru orice curte sau gradina. Dimensiunile reduse ale acestui loc de joaca il fac potrivit chiar si pentru gradini mai reduse ca spatiu.

Un loc de joaca de dimensiuni mai mari si care contribuie la stimularea imaginatiei pentru copii este modelul Skyfort II. Acesta este conceput cu un observator cu telescop, o masa acoperita cu banci pentru servirea mesei, dar si o turela cu un pridvor mic care are inclusiv ferestre si acoperis. Este un loc de joaca foarte util pentru stimularea miscarii fizice pentru cei mici. Exista chiar si leagane la acest loc de joaca, iar culorile verde si maro sunt perfecte pentru orice gradina sau curte.

Daca ai acasa copiii mici, atunci modelul Baloo de loc de joaca este perfect. Este un loc de joaca cu leagan si tobogan in culori foarte vii si cu decoratiuni extrem de vesele, potrivite pentru primii anisori de viata ai copiilor. Tot un model de loc de joaca mai colorat, dar realizat din lemn si avand dimensiuni mai mari este modelul Northbrook. Acesta propune leagane si un tobogan, dar si o zona de catarat. Prin urmare ,este un loc de joaca potrivit pentru a-i incuraja pe cei mici sa faca miscare si vor avea amenajat un spatiu de joaca in propria curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *