Beneficiile aparatului dentar!

Exista o serie de avantaje sociale si de sanatate datorate aparatului dentar. Un motiv principal invocat de pacienti este o crestere a increderii generale, care la randul sau poate duce la o imbunatatire a vietii sociale si personale. Aparatul dentar poate imbunatati si sanatatea, mai ales atunci cand problemele dintilor duc la dificultati in mentinerea igienei dentare corespunzatoare. Un numar de experti si specialisti afirma ca beneficiile aparatului dentar depasesc cu mult dezavantajele, cum ar fi costul si stigmatizarile potentiale.

Beneficiile primare pentru sanatate ale aparatului dentar sunt potentialele imbunatatiri ale igienei dentare, care pot duce, in cele din urma, la un risc redus a afectiunii orale. Dintii strambi si problemele bucale pot provoca adesea o crestere a acumularii de alimente intre dinti. Ca urmare, persoanele pot prezenta o crestere a bacteriilor care se formeaza pe suprafetele dintelui. Acestea contribuie semnificativ la boala parodontala a gingiilor. Prin crearea unui mediu ideal pentru o igiena dentara adecvata, aparatul dentar poate imbunatati substantial sanatatea dentara a pacientului.

Protectia dintilor:

Protectia dintilor este un beneficiu semnificativ al aparatului dentar. Pacientii cu un tipar neregulat de muscatura prezinta adesea afectiuni asupra unor anumitor dinti. In timp, dintii acestor pacienti se pot afecta din ce in ce mai grav. Acest lucru poate duce la probleme dentare prematura, cum ar fi necesitatea de a repara sau a scoate dintii deteriorati. Pacientii cu dinti frontali proeminenti pot fi mai susceptibili la deteriorarea dintilor, in special atunci cand joaca sport. Suruburile aparatului dentar asigura alinierea corecta, ceea ce poate reduce probabilitatea de afectiuni dentare. Unii pacienti au probleme cum ar fi dintii frontali proeminenti.

Acest lucru poate fi potential periculos, in special pentru persoanele care sunt implicate in activitati cum ar fi sporturile care cresc riscul de forta bruta. Acesti pacienti prezinta un risc mai mare datorita pozitionarii dintilor. Pentru a evita riscurile asociate cu dintii frontali proeminenti, acesti indivizi ar trebui sa ia in considerare tratamentul ortodontic.

Imbunatatirea alimentarii:

Beneficiile aparatului dentar includ, de asemenea, imbunatatiri ale consumului pentru anumiti pacienti. Pacientii cu probleme de dinti pot intampina dificultati in muscarea si mestecarea mancarii. Ca urmare, pacientii pot prezenta probleme de digestie sau nutritie. Dificultatea muscarii si a mestecarii poate provoca, de asemenea, durere si disconfort in timpul mancarii. Dintii drepti pot ajuta la atenuarea acestor probleme legate de alimentatie.

Beneficiile sociale ale aparatului dentar:

In afara de sanatatea unui pacient, una dintre cele mai importante beneficii ale aparatului dentar este impactul pe care il pot avea asupra stimei de sine a unui individ. Majoritatea pacientilor ortodontici aleg aparatul dentar pentru ca nu sunt multumiti de aspectul dintilor lor. Unii pot fi chiar stanjeniti sau neincrezatori din punct de vedere social din cauza sentimentelor ca dintii lor sunt mai putin atragatori decat ar dori. In consecinta, acestia se pot simti mai putin confortabil si este mai putin probabil  ca acestia sa se afle in situatii sociale. Aparatul dentar poate contribui la cresterea increderii si a moralului pacientului, ceea ce poate la randul sau sa permita o mai buna realizare a vietii sociale, personale si profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *