Care sunt cele mai frecvente probleme medicale tratate de un cardiolog?

Printre cele mai frecvente probleme medicale la nivel mondial sunt cele care au legatura cu inima si cu intreg sistemul cardiovascular. Din acest motiv foarte multe persoane se vad nevoite sa apeleze la un medic specializat in cardiologie. Specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea problemelor de natura medicala a sistemului cardiovascular se numeste cardiologie.

Printre afectiunile medicale si bolile de care se ocupa un medic specializat in cardiologie regasim bolile de inima, bolile sistemului cardiovascular, bolile arteriale, malformatiile congenitale ale inimii sau alte afectiuni conexe. Pentru oricare dintre aceste probleme este necesar sa apelezi la o clinica unde poti beneficia de servicii medicale specializate in cardiologie Piatra Neamt.

Cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare

Conform statisticilor, la nivel mondial peste 30% din decese sunt cauzate sau provocate de catre bolile cardiovasculare. Tocmai din acest motiv este foarte important ca pacientii sa fie constienti de importanta consultatiilor la un medic cardiolog si de respectarea tratamentelor indicate sau prescrise de un medic specialist.

Cele mai frecvente afectiuni si boli cardiovasculare sunt  urmatoarele: boala arteriala coronariana sau cardiopatia ischemica, reumatismul cardiac, atacurile vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca, aritmia sau boala valvuara. In cele mai multe dintre cazuri, toate aceste afectiuni cardiovasculare se datoreaza stilului de viata nesanatos si mai rar din cauze ereditare sau genetice.

Caracteristicile afectiunilor cardiovasculare

Pentru pacienti este important ca acestia sa cunoasca principalele simptome sau caracteristici ale bolilor cardiovasculare. Avand astfel de informatii, pacientii se pot indrepta mai rapid inspre un medic cardiolog si vor putea face mai multe investigatii intr-o clinica unde vor putea beneficia de servicii de cardiologie Piatra Neamt.

Boala arteriala coronariana este acea afectiune care se manifesta in momentul in care arterele care asigura alimentarea muschiului inimii cu sange, oxigen si nutrienti nu functioneaza in parametrii normali ca o consecinta a depozitelor de colesterol de pe artere sau ca urmare a inflamatiei.

Fara a primi suficient de mult sange care sa oxigeneze organismul, apar simptome precum durere in piept si dificultati de respiratie. In cazul unui blocaj complet al fluxului de sange, se poate ajunge chiar la un atac de cord.

Aritmia este o a doua afectiune cardiovasculara foarte frecvent intalnita in cazul pacientilor care sufera de boli de inima. Aritmia este de fapt reprezentata de o bataie neregulata a muschiului inimii si poate fi de doua tipuri, si anume tahicardie sau bradicardie.

Tahicardia este acea situatie in care inima va bate mai repede decat este normal, in vreme ce bradicardia este intalnita in cazul in care bataile inimii sunt mai incete decat este normal. Printre simptomele aritmiei regasim durerea in zona pieptului, respiratia taiata, oboseala, anxietatea, ameteala, transpiratia subita sau batai neregulate ale inimii.

Programeaza-te la o consultatie cardiologie Piatra Neamt

In masura in care ai fost diagnosticat(a) cu anumite probleme de natura cardiovasculara sau daca ai anumite simptome care pot fi asociate cu o astfel de afectiune, se recomanda sa te programezi pentru o consultatie la un medic cardiolog. Poti gasi astfel de servicii pe katimed.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *