Ce inseamna tratamentul stomatologic “dinti intr-o zi”

Foarte multe persoane se confrunta cu pierderea dintilor, fie ca vorbim despre pierderea mai multor dinti, fie ca vorbim despre pierderea tuturor dintilor. O astfel de situatie inseamna deopotriva disconfort la masticatie si la vorbire, cat si pierderea increderii de sine datorita faptului ca persoana respectiva va simti mereu sa isi ascunda zambetul.

Din fericire metodele in medicina dentara au avansat semnificativ si tehnologiile folosite permit astazi rezolvarea intr-un timp foarte scurt si cu rezultate foarte eficient a unor astfel de probleme provocate de lipsa dintilor. Una dintre aceste proceduri o reprezinta tratamentul numit „dinti intr-o zi” sau tratamentul de implant dentar rapid cu dinti ficsi intr-o singura zi. In ceea ce urmeaza vei putea afla mai multe despre procedura dinti intr-o zi Alexandria.

Tratament stomatologic inovativ si eficient

Implantul dentar rapid cu dinti ficsi intr-o zi este un tratament stomatologic inovativ care are rolul de a solutiona problema pacientilor care au dintii lipsa. Este o solutie imediata pentru pacientii care nu isi doresc sa astepte un timp indelungat pentru a se bucura din nou de un zambet sanatos, asa cum este in cazul tratamentului de implant dentar clasic.

Tratamentul denumit „dinti intr-o zi” se adreseaza atat pacientilor care au o lipsa partiala a dintilor, cat si persoanelor care au pierdut toti dintii de pe ambele arcade. Prin prisma inovatiilor tehnologice, persoanele care se confrunta cu neplacerile cauzate de pierderea dintilor se pot orienta inspre aceasta procedura stomatologica.

Primul pas pentru a urma un astfel de tratament stomatologic il reprezinta consultatia de specialitate. In cadrul acestei consultatii pacientului ii se va analiza starea gingiilor si a cavitatii bucale, se vor realiza evaluari de imagistica, se vor solicita analize medicale privind starea generala de sanatate si ulterior se va lua decizia privind tratamentul. Pacientului ii vor fi furnizate toate informatiile cu privire la procedura si cu privire la implicatiile acesteia.

Principalele avantaje ale tratamentului dinti intr-o zi Alexandria

Pentru pacientii care se intreaba daca merita sa opteze pentru un tratament de implant dentar rapid in defavoarea unui implant dentar clasic, trebuie spus ca exista mai multe avantaje pe care aceasta procedura „dinti intr-o zi” o ofera.

Primul avantaj este dat de refacerea rapida a functiei masticatorii si pacientul se va putea bucura din nou foarte rapid de faptul ca poate mesteca diferite alimente. Un al doilea avantaj este dat de faptul ca pacientului nu ii vor fi afectate fizionomia fetei si structura osoasa datorita faptului ca va avea din nou o dantura pe care sa isi sustina masticatia si gingiile.

Reducerea disconfortului ca urmare a reealizarii tuturor interventiilor chirurgicale si de implantare intr-o singura zi este un alt beneficiu major al acestei proceduri dentare. Timpul necesar pentru a efectua aceasta procedura se adauga la lista beneficiilor anterior enumerate. Diminuarea riscului de infectie datorita unei singure interventii chirurgicale este un alt avantaj important.

Nu in ultimul rand procedura de dinti intr-o zi Alexandria inseamna o recuperare si o vindecare mai rapida pentru pacient. Tine cont de toate aceste avantaje ale implantului dentar rapid daca ai nevoie de inlocuirea dintilor lipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *