Ce poti face cu cartile tale vechi? Unde le poti vinde?

Ai adunat atat de multe carti incat nu mai ai spatiu pe rafturile din biblioteca? Pentru unele persoane, este de neconceput sa arunce o carte mai veche, iar altora le este foarte greu sa de detaseze de anumite carti, mai ales daca au avut o conexiune puternica cu lectura. Dar oare care sunt cele mai bune solutii atunci cand vrei sa te despati de cartile tale vechi? Cum le poti oferi o a doua viata sau sansa?

Motivele pentru care o persoana vrea sa-si vanda cartile pot varia. Este posibil ca anumite persoane sa tina cont de mai multe lucruri atunci cand decid sa renunte la carti. Pentru unii bibliofili, ceea ce conteaza nu este detinerea unei carti vechi, ci entuziasmul descoperirii, iar dupa ce au completat o colectie, decid sa porneasca in cautarea altor titluri.

Vinde cartile vechi la anticariat

Cand vrei sa iti eliberezi rapid biblioteca, fara sa depui efort, in afara de selectarea cartilor la care vrei sa renunti, anticariatul este alegerea ideala. Daca ai carti in stare buna, de care nu mai ai nevoie, si te intrebi unde pot vinde carti?, cu doar un simplu apel poti face o programare la tine acasa, astfel incat anticarii sa poata evalua respectivele titluri. In plus, pentru cartile pe care anticarii le cumpara de la tine primesti banii pe loc, si astfel te poti folosi de ei imediat. Evaluarea cartilor se face in functie de mai multe criterii, precum: stare, titlu, autor, editie, asadar, trebuie sa ai in vedere cartile care nu sunt intr-o stare corespunzatoare.

De ce sa alegi anticariatul?

Cei care sunt cu adevarat pasionati de lectura au probleme atunci cand trebuie sa se desparta de unele carti sau de colectia lor. Dar, mizand pe anunturile de tip cumpar carti sau afland cine cumpara carti vechi, vei vedea ca te poti bucura de o multime de avantaje cand apelezi la serviciile unui anticariat pentru a-ti vinde cartile. Alegand sa vinzi cartile vechi la un anticariat cu o comunitate fidela de cititori, vei avea garantia ca acestea se vor bucura de o noua viata!

Iti faci loc in biblioteca!

Vanzarea cartilor la un anticariat reprezinta si un demers ecologic, responsabil, deoarece este cel mai bun lucru posibil pentru natura si pentru iubitorii de carti care se pot bucura de anumite titluri ce n-au fost reeditate. Este si o modalitate de a castiga un ban in plus mai ales daca ai de vanzare o anumita colectie.

Cum se poate estima pretul unei carti?

Poate ca unele carti ale tale pot parea fara valoare, dar in ochii unui bibliofil acest lucru poate insemna contrariul. Inainte de a stabili deci pretul unei carti la mana a doua, trebuie sa stii ca unele carti pot sa aiba o valoare care creste in timp (la fel cum alte lucrari se pot deprecia!).

De asemenea, este foarte important sa tii cont de starea generala a cartii (daca exista cute pe coperta, pagini lipsa, corodate sau patate etc.). In special ca vanzator, este important sa stabilesti pretul in functie de editie: o editie originala va valora mai mult decat o copie sau o carte retiparita, de exemplu.

Am putea spune deci ca daca alegi sa iti vinzi carti la un anticariat online, vei face cea mai buna afacere. Vei face bani, cartile tale vechi se vor bucura de o a doua viata si iti vei putea cumpara carti noi care sa te unga pe suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *