Cum alegem florile de pe coroanele funerare?

Florile sunt din cele mai vechi timpuri apreciate prin prisma frumusetii pe care o transmit. In acelasi timp, florile sunt apreciate pentru delicatete, sensibilitate si efemeritate. Florile au primit numeroase simboluri de-a lungul timpului si au fost folosite in contexte diferite pentru exprimarea sentimentelor la adresa altor persoane.

In acest sens florile sunt foarte des folosite inclusiv in contextul in care vorbim despre ceremoniile funerare. Prin intermediul florilor sunt exprimate sentimentele pe care le avem la adresa persoanei trecute in nefiinta si respectul la adresa persoanei decedate, respectiv a familiei indoliate.

Florile sunt folosite in diferite accesorii funerare, printre care si in cazul coroanelor funerare. Daca urmeaza sa participi la o ceremonie funerara, poti apela la o firma de servicii funerare Galati unde vei putea gasi diferite tipuri de coroane funerare.

Semnificatia florilor pentru ceremoniile funerare

Atunci cand ne dorim sa aducem un omagiu persoanei care a plecat din aceasta lume, florile simbolizeaza respectul, durerea, regretul si dorul. Alteori putem alege florile preferate ale persoanei decedate in semn de apreciere pentru aceasta persoana.

Florile care sunt aduse la un eveniment funerar simbolizeaza de multe ori vremelnicia sufletului si trecerea scurta prin aceasta viata. Tocmai in acest context alegerea florilor in cazul coroanelor funerare nu trebuie facuta la intamplare.

Cele mai des intalnite flori atunci cand sunt confectionate coroanele funerare sunt trandafirul, garoafele, crizantemele si crinii. Sunt folosite uneori si orhidee pentru coroanele funerare, insa acestea sunt mai rar intalnite si sunt mai scumpe.

Tinand cont de persoana caruia ii aducem omagiul si de sentimentele pe care intentionam sa le exprimam, coroanele funerare pot include anumite flori, in functie de mesajul transmis de fiecare floare in parte.

Trandafirul este un simbol de eleganta si de prestanta, iar in cazul coroanelor funerare exprima sentimente de dragoste in diferite forme si sentimentul de amintire vesnica a persoanei trecute in nefiinta. Crinii simbolizeaza maretia si pot fi oferite pentru persoanele a caror viata traita pe acest pamant este apreciata. Crinii semnifica inclusiv o invitatie in Imparatia Cerurilor.

Crizantemele si garoafele sunt simboluri ale simplitatii si ale sinceritatii. Sunt florile folosite cel mai adesea in cazul coroanelor funerare. Transmit sinceritatea sentimentelor pe care le manifestam la adresa persoanei decedate. In cazul in care dorim o coroana funerara speciala, putem opta pentru orhidee.

Alte elemente importante in alegerea coroanelor funerare

In momentul in care apelezi la servicii funerare Galati pentru achizitionarea coroanelor funerare, dincolo de simbolistica florilor este important sa ai in vedere si alte cateva criterii. Culoarea este de asemenea importanta in alegerea florilor.

Putem opta pentru flori roz sau rosii, acestea fiind potrivite pentru persoane de sex feminin sau pentru care am manifestat anumite sentimente cu mare pasiune. Albul este culoarea puritatii si a elegantei, iar galbenul este culoarea colegialitatii, a amicitiei.

Alegerea intre coroanele naturale si artificiale este un alt aspect de avut in vedere. Daca coroanele naturale exprima efemeritatea trecerii prin aceasta viata, coroanele funerare artificiale sunt mai rezistente si pot fi regasite mai mult timp la mormantul persoanei decedate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *