Cum folosim corect chingile?

Chingile sunt folosite in diferite activitati si in diferite domenii, fiind cel mai adesea utilizate pe durata transporturilor, pe durata depozitarii sau stocarii pentru diferite marfuri sau utilaje, dar si pentru ridicarea diferitelor sarcini foarte grele. Utilizarea chingilor poate insemna evitarea unor pagube materiale semnificative in diferite domenii de activitate, iar in anumite situatii poate insemna chiar evitarea unor accidente foarte grave ce se pot solda chiar cu pierderi de vieti omenesti.Tocmai de aceea este foarte important ca cei care activeaza in domenii unde au nevoie de folosirea chingilor sa stie exact cum trebuie folosite aceste unelte. In acest sens trebuie cunoscut faptul ca exista chingi de ancorare si chingi de ridicare.

Caracteristicile chingilor de ancorare

De cele mai multe ori chingile de ancorare sunt folosite pentru stocarea si depozitarea marfurilor pe paleti, pentru diverse utilaje si pentru bagaje. In cazul chingilor de ancorare pentru marfuri, acestea sunt alcatuite dintr-o parte scurta cu un clichet la un capat si cu un carlig la celalalt capat, dar si dintr-o parte lunga avand carlige la ambele capete. Pentru chingile folosite la legarea bagajelor regasim cate un carlig la ambele capete.

Folosirea corecta a chingilor de ancorare presupune evitarea rasucirii pentru a asigura o fixare cat mai exacta care trebuie sa fie pastrata chiar si pe durata transportului sau pe durata supunerii la anumite socuri. Este nevoie de actionarea corecta a clichetului si pentru a strange corect chinga, dar in acelasi timp trebuie verificat ca banda chingilor sa fie introdusa corect in clichet, in caz contrar existand riscul de a duce la blocarea acesteia.

Utilizarea chingilor de ridicare

In privinta chingilor de ridicare, acestea au ochiuri sau urechi ranforsate la ambele capete pentru a asigura o ridicare intr-un mod echilibrat astfel incat orice incarcatura sa fie centrata sub chinga. Avand in vedere ca aceste chingi de ridicare sunt folosite pentru a ridica greutati foarte mari, este nevoie ca utilizarea acestora sa fie facuta cu foarte mare atentie si respectand masurile de precautie specifice.

In acest sens este obligatoriu ca pentru ridicarea marfurilor sau a persoanelor sa fie folosite doar chingile de ridicare, niciodata chingile de ancorare. Intotdeauna trebuie respectata capacitatea indicata pentru ridicare si se recomanda evitarea acelor chingi care nu sunt inscriptionate cu capacitatea suportata. Inainte de utilizarea chingilor trebuie sa te asiguri ca aceasta nu este rupta, uzata sau innodata. Nu in ultimul rand trebuie evitata stationarea sau trecerea pe sub incarcatura ridicat cu ajutorul chingilor.

Atunci cand trebuie sa faci o alegere potrivita in privinta chingilor este important sa ai in vedere scopul pentru care folosesti aceasta unealta, dar si alte detalii precum greutatea chingilor, usurinta de folosire a acestora, greutatea suportata si latimea chingilor.

De asemenea trebuie avut in vedere ca o chinga sa nu deterioreze materialele cu care intra in contact pe durata utilizarii. Avand in vedere toate aceste detalii vei putea face alegerea potrivita in ceea ce priveste o chinga de ridicare sau de ancorare. Pentru o oferta diversificata de astfel de chingi de ancorare si chingi de ridicare poti accesa cabluritractiune.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *