Cum sa amenajezi o gradina in stil japonez?

Pentru a amenaja o astfel de gradina nu ai nevoie de un spatiu foarte mare, ci trebuie sa urmezi cateva reguli simple si sa simti bucuria de a intra in cultura japoneza.

Iata care sunt pasii de urmat :

1. Structura simpla

Gradinile in stil japonez au nevoie de o structura simpla. Un element specific este evitarea liniilor simple, directe si a simetriei, ceea ce se poate vedea cu usurinta si in stilurile formale.

Se integreaza elemente non-formale si ceva organic, placut si relaxant la vedere. De asemenea, trebuie sa alegeti cu grija locul pozitionarii elementelor pe care vreti sa le integrati in gradina japoneza.

2. Adaugati o sursa de apa pentru ca are un efect linistitor

Apa este absolut esentiala intr-o gradina in stil japonez. Iazurile cu pestii colorati reprezinta un element specific si sunt recunoscute oriunde in lume. Puteti folosi si cascade cu apa, iar daca locul permite chiar si poduri care trec peste lacuri. Indiferent de alegerea finala, important este ca apa sa se regaseasca in acest decor.

Intr-o gradina mare se pot pune anumite pietre decorative in apa pentru a putea trece dintr-o parte in alta, traversand cu usurinta zona. Daca spatiul este unul mai restrans puteti face un mic bazin din piatra pe care sa il umpleti apoi cu apa.

3. Plantele perfecte pentru gradina japoneza

Sunt anumite tipuri de plante care ocupa un loc esential si formeaza o imagine reprezentativa japoneza. Folosind cat mai multe flori adaugi o amprenta unica gradinii cu stil specific japonez. Se folosesc mai multe plante cu frunze, mai degraba decat flori cum ar fi : bambusul, fatsia si nandina pentru ca acestea atrag privirea prin frumusetea lor pe tot parcursul anului, nu doar in decursul unui singur sezon.

Plantele precum rhododendrons, cameliile si ciresii infloriti aduc o pata de culoare in timpul primaverii si impresioneaza prin delicatetea lor. Plantele perene des intalnite in gradinile japoneze sunt: begoniile, farfugium si hostas.

Integrarea unui artar japonez reprezinta o ideea excelenta deoarece acesta ofera o conotatie speciala. De asemenea, pot fi folisite si coniferele, philyrea si stejarii permanenti, pentru un plus de atractivitate.

4. Detalii de final pentru gradina ta japoneza

Pentru completarea imaginii estetice este nevoie sa apelezi la un decor interesant specific locului pe care vrei sa il reprezinti. Asadar, poti folosi cateva colivii de pasari, care sa surprinda prin ciripitul lor si sa creeze o atmosfera de feerie.

In plus, poti integra cateva sculpturi fine sau alte elemente interesante, dar nu uita de lanterna tip toro, care este o constructie de ciment speciala pentru iluminare ce nu poate lipsi dintr-o astfel de gradina.

In trecut, aceasta lanterna se folosea la intrarile in templuri si locuri sfinte iar astazi are rolul de a ilumina zona gradinii alaturi de lanternele solare care se aprind in timpul noptii. Toate acestea completeaza atat de frumos decorul gradinii japoneze si pune in evidenta elementele definit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *