Cum sa-ti decorezi livingul in mod cat mai atragator

Daca vrei sa schimbi aspectul estetic al livingului tau, trebuie sa apelezi la cateva idei care te ajuta sa obtii rezultatul dorit. Aceasta este incaperea destinata relaxarii, este locul unde oamenii isi petrec dupa-amiezile alaturi de familie si iau masa in weekend alaturi de cei dragi.

Stilul decorativ pentru care optezi influenteaza in mod decisiv felul in care te simti. Tine cont de secretele designerilor de interior pentru a te bucura din plin de livingul tau in orice zi. Inainte de a-ti indrepta atentia catre eventualele decoratiuni care s-ar putea regasi in aceasta camera, este indicat sa gasesti cele mai potrivite idei si sa-ti identifici stilul.

Pentru inceput trebuie sa stabilesti in ce mod vrei sa folosesti livingul si sa amplasezi elementele necesare in functie de acest context. Daca este vorba de relaxare, o biblioteca, un fotoliu comod sau o canapea sunt cateva idei excelente.

Daca este un living cu bucatarie open space, spatiul trebuie delimitat vizual. Indiferent de stilul care te defineste: modern, industrial, scandinav sau rustic, atunci cand vine vorba despre decoratiuni pentru living, lemnul si metalul sunt elemente nelipsite.

Pentru a alege cele mai potrivite decoratiuni pentru livingul tau este important sa-ti faci o imagine de ansamblu. Cauta cu rabdare optiunile de decoratiuni pentru living pana cand totul arata exact asa cum iti doresti. Este dovedit faptul ca modul in care este decorat o anumita camera are o influenta puternica asupra starii de spirit.

In tot acest context, isi pun accent, atat dimensiunea obiectelor regasite in acea incapere, precum si incarcarea vizuala sau olfactiva. Iata cateva elemente decisive carora trebuie sa le acordati atentia binemeritata :

  • Lumina si culorile in decoratiuni pentru living

O incapere prost iluminata, te afecteaza in mod negativ, deoarece lipsa luminii te poate demoraliza.

  • Elementele de decor

Cu cat predomina elemente care iti creeaza placere, acestea iti ofera o bucurie intensa, emotii puternice si sentimente foarte placute.

  • Aranjarea mobilierului

Tehnicile de feng shui ajuta la alungarea energiei negative si chiar functioneaza. Pentru ca un spatiu sa fie cat mai primitor acesta nu trebuie sa fie incarcat din punct de vedere vizual.

Unele piese trebuie sa fie mai vizibile, pe cand altele pot fi ascunde. Televizorul din living poate fi amplasat in perete, cablurile ascunse si se pot folosi rafturi plutitoare pentru depozitarea obiectelor de decor.

  • Ordinea

Atunci cand totul este pus in ordine, spatiul nu mai este deloc incarcat.O incapere curate si aerisita schimba radical nivelul energetic, atat din punct de vedere vizual, cat si olfactiv oferind o stare intensa de bine.

Prin urmare, este important sa tii cont de dimensiunea spatiului livingului, precum si de forma acestuia pentru a intocmi planul. Intr-un living dreptunghiular, trebuie sa stabilesti punctul de atractie pe unul dintre peretii lungi si sa amplasezi o parte din mobilier perpendicular pe lungimea incaperii. Canapeaua sau coltarul nu trebuie sa fie lipite de perete.

De asemenea, poti folosi un mobilier – biblioteca sau un perete decorativ, din lemn pentru a delimita spatiul. Intr-un living patrat, amplaseaza o masuta in centrul camerei si evita obiectele de mobilier mari. De regula, canapeaua trebuie pusa intr-un colt iar fotoliile perpendicular pe diagonala livingului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *