Deschiderea unui SRL in 5 pasi

Vrei sa incepi o afacere si ai observat ca cea mai la indemana optiune o reprezinta entitatea cu personalitate juridica de tip SRL? Iti doresti ca in cel mai scurt timp sa poti incepe sa prestezi activitatea propriu-zisa si specifica pentru firma pe care doresti sa o infiintezi? Chiar daca procesul pentru infiintare SRL este unul relativ simplu, trebuie spus ca doar respectand o serie de pasi poti sa obtii in cel mai scurt timp certificatul de inregistrare pentru viitoarea societate comerciala. In ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt 5 pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru infiintarea unui SRL.

1.Asigura-te ca SRL-ul este alegerea optima

Primul pas este sa te asiguri de faptul ca varianta de entitate cu personalitate juridica de tip SRL este alegerea optima pentru activitatea pe care intentionezi sa o desfasori. In acest sens este important sa analizezi cu atentie si alte optiuni pe care le poti avea pentru derularea activitatii economice. Cea mai simpla varianta pentru a te asigura ca ai facut alegerea optima este sa apelezi la serviciile de consultanta oferite de firmele profesioniste.

2.Informeaza-te cu privire la ce trebuie sa contina dosarul

Dupa ce ai decis ca SRL-ul este alegerea potrivita pentru afacerea ta, urmeaza sa te informezi cu privire la toate documentele care sunt necesare pentru infiintare SRL. In acest sens trebuie sa te informezi cu privire la documentele care trebuie sa fie incluse in dosarul pe care urmeaza sa il depui la Registrul Comertului.

3.Identifica sediul social

Pasul urmator este identificarea unui sediu social pentru viitoarea afacere. Orice firma nou infiintata trebuie sa dispuna de un sediu social. Daca viitorul sediu social nu este intr-un spatiu proprietate personala, atunci trebuie incheiat un contract de inchiriere sau un contract de comodat pentru spatiul respectiv. Acest contract trebuie sa fie inclus in dosarul depus la Registrul Comertului. Daca nu dispui de un sediu social, poti opta pentru serviciile de gazduire a sediului social, servicii oferite de firmele specializate in infiintare SRL.

4.Completeaza dosarul pentru a-l depune la Registrul Comertului

Odata ce ai identificat documentele necesare pentru dosarul care trebuie depus la Registrul Comertului si ai gasit unde va fi viitorul sediul social, iti mai ramane sa completezi dosarul cu respectivele documente. Actul constitutiv, contractul de inchiriere sau de comodat, formularele si cererile tip completate, copii dupa actele de identitate, toate acestea trebuie sa se regaseasca in dosarul depus la Registrul Comertului.

5.Ridica documentele de la Registrul Comertului

Dupa depunerea dosarului la Registrul Comertului trebuie sa astepti intervalul de timp legal pentru a primi documentele care atesta inregistrarea firmei tale pentru a putea incepe activitatea economica. Ulterior poti ridica documentele respective de la Registrul Comertului si poti incepe activitatea specifica.

Acestia sunt pasii care trebuie urmati pentru a deschide un SRL. Daca doresti sa beneficiezi de o mai mare rapiditate pentru infiintarea firmei si sa nu mai pierzi timpul cu completarea documentelor ori cu drumurile la diferite ghisee, acum poti apela la o firma profesionista care presteaza servicii pentru infiintare SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *