Descopera Bucurestiul altfel: Strazi deschise, expozitii, spectacole si o multime de surprize pentru intreaga familie

In acest weekend, Capitala Romaniei va prinde viata cu o serie de evenimente culturale si distractive programate pe celebrele trasee pietonale ale proiectului „Strazi deschise”. Evenimentul, care debuteaza pentru prima data in acest an, va avea loc pe Calea Victoriei si, in premiera, se va extinde si in cartierul Drumul Taberei, oferind bucurestenilor o gama variata de activitati de la expozitii tematice si spectacole de teatru, pana la evenimente interactive destinate copiilor.

Activitati pe Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei, atmosfera va fi animata de o serie de spectacole si expozitii. Incepand cu ora 17:00, sambata si duminica, zona Hotel Novotel va fi gazda concertului trupei REAL, urmat la ora 18:00, in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, de un concert al elevilor Sectiei Percutie de la Scoala de Arta Bucuresti. Seara va continua cu dans modern si contemporan prezentat de elevii sectiei Coregrafie, iar la ora 20:00, recitalul Ozanei Barabancea va incheia programul zilei.

Duminica, intre orele 17:00 si 17:45, Jazz Club Emil Bizga va sustine un concert de jazz, urmat de alte demonstratii de dans si concerte de percutie oferite de elevii Scolii de Arta Bucuresti. Ziua se va incheia cu un flashmob muzical dinamic, condus de Damian & Brothers, care va traversa de la Cercul Militar National pana pe Strada Piata Amzei.

In plus, in zona Monumentul Renasterii, vizitatorii pot admira creatii ale mesterilor populari, care vor expune obiecte traditionale specifice sarbatorilor, cum ar fi oua incondeiate si impletituri din panusi, intre orele 11:00 si 20:00.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti este si ea parte din circuitul „Strazi deschise”, oferind acces la expozitiile permanente si la expozitia tematica „Comorile haznalelor istorice din Bucuresti”, disponibile in ambele zile de weekend, intre orele 10:00 si 17:30.

Extinderea evenimentului in Drumul Taberei

Pentru prima oara, „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada Urbana” va cuprinde si cartierul Drumul Taberei, pe traseul pietonal dintre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului. Aici, locuitorii se vor putea bucura de activitati sportive, ateliere de creatie, show-uri de magie, intalniri cu mascote si spectacole de teatru pentru copii. Artisti ca Damian & Brothers, Irina Sarbu si Fanfara Angely’s vor intretine atmosfera cu concerte live.

Muzeul Jandarmeriei Romane va oferi o expozitie de uniforme istorice, iar Garda de Onoare a Jandarmeriei Romane va efectua exercitii de tip drill. Spectacolele de magie si acrobatii ale Operei Comice pentru Copii si ale Circului Metropolitan Bucuresti sunt programate sa incante publicul, iar atelierele de creatie si modelare de baloane vor asigura divertismentul pentru cei mici.

Pe parcursul celor doua zile, diverse parade si spectacole teatrale vor avea loc pe traseul pietonal, printre care si cele ale Teatrului Nottara si ale Companiei Teatrale VOUA, care va oferi o „Terapie prin ras”.

Program si accesibilitate

Traseele pietonale vor fi accesibile intre orele 10:00 si 22:00 pe Calea Victoriei si intre orele 10:00 si 21:00 in Sectorul 6 – Drumul Taberei. In perioadele de restrictie, traficul va fi deviat adecvat, iar traversarile vor fi permise in anumite puncte strategice, pentru a minimiza disconfortul locuitorilor si a asigura desfasurarea fluenta a evenimentelor.

„Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” este un efort colaborativ intre Primaria Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, destinat sa aduca cultura si distractia mai aproape de cetatenii orasului, transformand strazile in scene vibrante de arta si comunitate.

Sursa foto: Arcub

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *