Descopera cateva idei care pot face calculatorul tau sa functioneze ca la inceput

Odata cu trecerea timpului si cu utilizarea zilnica a unui calculator cu siguranta ca ai remarcat faptul ca au inceput sa apara probleme mai simple sau mai complexe. Chiar daca de multe ori tentatia este sa cumparam un calculator nou, trebuie spus ca aceasta alegere inseamna pierderea datelor personale, dar si investirea unei sume considerabile de bani.

O solutie mai inspirata este sa apelezi la un service calculatoare Bucuresti sau sa tii cont de anumite sfaturi care sa prelungeasca durata de viata a calculatorului. Pentru a veni in ajutorul acelora care isi doresc sa se bucure de un calculator care functioneaza ca la inceput chiar si dupa multi ani de la momentul achizitiei, in ceea ce urmeaza sunt prezentate cateva sugestii si recomandari utile.

1.Daca esti incepator, apeleaza la specialisti

Nu cu totii suntem pasionati de domeniul IT sau am avut sansa de a invata cum sa folosim un calculator, cu atat mai mult cum sa il montam si sa il instalam. Tocmai de aceea, in contextul in care esti un incepator in utilizarea calculatorului este recomandat sa apelezi la specialisti. Pentru acest lucru cea mai buna optiune o reprezinta un service specializat unde poti beneficia atat de servicii de asamblare a componentelor calculatorului, de configurare a calculatorului si de instalarea sistemului de operare si a driverelor. Toate acestea asigura functionarea optima a calculatorului.

2.Fa un upgrade

Tehnologia avanseaza cu pasi repezi in majoritatea domeniilor, cu atat mai mult in cazul calculatoarelor. Pentru a te asigura ca soft-urile de ultima generatie pot rula fara probleme pe un calculator mai vechi, este nevoie sa faci un upgrade cu privire la actualizarea placii video sau prin inlocuirea procesorului cu unul mai puternic. Tot pentru un upgrade poti creste si memoria RAM a calculatorului. Toate aceste operatiuni pot fi efectuate intr-un service calculatoare Bucuresti, unde vei beneficia inclusiv de garantie pentru componentele pentru care s-a facut upgrade, dar si pentru manopera.

3.Protejeaza calculatorul de virusi si programe malware

Un alt mod prin care un calculator poate functiona exact ca la inceput este sa te asiguri ca acesta este protejat impotriva virusilor din mediul online si a programelor malitioase precum malware sau adware. Oricare dintre acestea pot duce la incetinirea calculatorului, dar si la pierderea datelor personale. Pentru a asigura protectia calculatorului se recomanda sa folosesti programe antivirus performante si programe anti-malware. Daca ai temeri cu privire la infectarea cu virusi a calculatorului, atunci poti sa apelezi la serviciile de devirusare oferite de service-urile specializate.

4.Curatarea de praf a calculatorului

Unul dintre cei mai mari dusmani pentru calculator este praful. Atunci cand un calculator este plin de praf, acesta se va incalzi si va functiona mult mai incet. Tocmai de aceea este recomandat ca periodic sa apelezi la serviciile de curatare a prafului oferite intr-un service calculatoare Bucuresti. Aceasta indepartare a prafului inseamna prelungirea duratei de viata a calculatorului si functionarea optima a acestuia.

5.Reinstalarea sistemului de operare

Tot pentru a beneficia de functionarea unui calculator ca la inceput poti sa ai in vedere reinstalarea sistemului de operare odata la ceva timp. Desi nu este o operatiune complexa, trebuie spus ca daca nu ai experienta poti pierde datele personale.Pentru cei care nu au experienta in reinstalarea sistemului de operare, pot apela la un service specializat pentru aceasta operatiune.Tine cont de aceste sugestii atunci cand vrei sa te bucuri de un calculator care functioneaza ca la inceput chiar si dupa mai multi ani de utilizare. Pentru orice problema sau defectiuni apeleaza intotdeauna la un service calculatoare Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *