Epliarea cu ceara – solutia pentru indepartarea parului!

In timp ce alte metode temporare de indepartare a parului duc la rezuluate nedorite, ceara lasa pielea matasoasa si fara par pentru o perioada considerabil mai mare de timp, facand epilarea celei mai lungi solutii temporare de indepartare a parului.Ceara este o metoda foarte eficienta, capabila sa obtina rezultate excelente, peste orice zona, aproape imediat.

Se poate face fie acasa cu, fie intr-un salon de catre un expert.In timp ce tehnica este in esenta aceeasi, ceara poate fi aplicata fie la cald, fie la rece. Rezultatele difera usor in functie de temperatura acesteia. Oricum, ceara este o metoda notorie dureroasa de indepartare a parului, dar are rezultate imediate si pe termen lung.Daca sunteti dispusa sa acceptati durerea, avantajele unice sunt suficiente pentru a face ca multe femei, si unii barbati, sa devina obisnuiti cu ceara.

Cum functioneaza ceara fierbinte ?

Indepartarea parului in exces cu ceara fierbinte a fost folosita de secole si a fost formulata cu aceleasi ingrediente timp de multe generatii. Si ceara fierbinte si ceara rece constau fie in ceara de albine, fie in rasina sau parafina.Ceara este topita si aplicata pe piele cu o spatula de plastic. Se lasa sa se raceasca cateva minute. In timp ce ceara devine mai rece se formeaza in jurul foliculilor de par, apucandu-i ferm.

Odata ce ceara s-a racit complet si a devenit lipicioasa in textura, pielea este trasa in directia opusa modului in care creste firul de par. Banda este apoi trasata rapid si brusc intr-o directie ascendenta si parul este smuls din piele de catre radacini, lasand pielea neteda si fara par!

Beneficii:

-Spre deosebire de alte metode temporare de indepartare a parului, zonele de par mici si mari pot fi indepartate cu ceara fierbinte. Pur si simplu acoperiti zona cu ceara si utilizati o bucata de tesatura mai mare pentru a indeparta aglomerarile mai mari de par.

-Unele tehnici de indepartare a parului sunt eficiente numai pentru anumite culori ale parului, texturi si tipuri de piele. Ceara nu este atat de discriminanta si va elimina orice nuanta si coerenta a parului de la toate tipurile de piele. Ceara functioneaza in mod egal pe firul mai fin de par, care se gaseste de obicei pe buza superioara, asa cum se intampla si cu parul mai gros care se gaseste de obicei pe linia bikiniilor.

-Cel mai mare avantaj fata de toate celelalte tipuri de indepartare a parului este ca dureaza considerabil mai mult. Desi rata de re-crestere poate varia la fiecare persoana si de eficienta modului in care a fost efectuata procedura, de regula nici un fir par nu incepe sa reapara timp de peste o saptamana.

-Ceara poate slabi foliculul si poate cauza pierderea permanenta a parului, fara ca acesta sa mai creasca vreodata.

-Deoarece epilarea este o metoda populara si eficienta de indepartare a parului, este disponibila la aproape toate saloanele de cosmetica si poate fi folosita si acasa.

-Ceara nu doar indeparteaza parul de la radacina, ci exfoliaza si pielea, asigurand o piele foarte neteda si matasoasa.

-Efectele secundare potentiale sunt relativ minime.

-Ceara poate fi efectuata practic in toate zonele corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *