Exista riscuri asociate tratamentelor de epilare definitiva cu laser?

Foarte multe persoane care au probleme de incredere datorita pilozitatii nedorite si inestetice de la nivelul corpului ezita sa apeleze la tratamentele de epilare definitiva cu laser. Acest lucru datorita temerilor cu privire la riscurile asociate acestor tratamente. Pe de alta parte, trebuie spus ca intr-un salon de infrumustare unde se aplica tratamente de epilare definitiva Pitesti, aceasta procedura cu laser este realizata de un specialist.

Acesta cunoaste foarte bine procedura si modul de utilizare a dispozitivului de epilare. Prin urmare aplicarea tratamentului se va face corect, fara a exista riscul de aparitie a efectelor adverse sau a diverselor probleme la nivelul pielii pacientului. Fara doar si poate ca tehnologia laser folosita pentru epilare definitiva este un alt detaliu care este important atunci cand vorbim despre astfel de tratamente estetice.

Cand nu se recomanda epilarea definitiva cu laser?

Conform specialistilor, riscurile sunt inexistente in cazul tratamentelor cu laser pentru indepartarea definitiva a pilozitatii nedorite de la nivelul corpului. Riscurile sunt prezente doar daca nu sunt respectate anumite reguli stabilite de specialistii in epilare definitiva sau daca nu sunt urmate contraindicatiile obligatorii tratamentelor de epilare.

Contraindicatiile vizeaza anumite categorii de persoane sau anumite situatii in ceea ce priveste epilarea definitiva. Epilarea definitiva cu laser nu este indicata femeilor insarcinate datorita riscului de a aparea anumite efecte adverse asupra sarcinii. Chiar daca nu exista studii care sa probeze efectele adverse, se recomanda evitarea epilarii cu laser pe durata lunilor de sarcina.

O alta categorie de persoane care nu trebuie sa apeleze la epilarea cu laser vizeaza persoanele care poarta un stimulator cardiac. Pentru aceste persoane exista riscul de ameteala puternica, puls neregulat sau chiar batai rapide la nivelul inimii. Nu in ultimul rand epilarea definitiva cu laser nu este recomandata pentru persoanele care au anumite afectiuni medicale si boli. Dintre acestea putem aminti persoanele care sufera de diabet, epilepsie, cancer, infectii ale pielii, tulburari hormonale, boli ale sangelui, herpes in zonele de aplicare a tratamentului sau arsuri solare.

Respectarea recomandarilor specialistilor in epilare definitiva cu laser

In momentul in care ai luat decizia de a urma un tratament de epilare definitiva Pitesti cu laser trebuie sa respecti recomandarile specialistilor de la salonul unde urmeaza sa beneficiezi de acest tratament. Printre recomandarile care trebuie urmate regasim inclusiv sfatul de a nu face dus fierbinte sau o baie calda pentru 24 de ore dupa procedura de epilare cu laser.

De asemenea, sauna trebuie evitata pentru urmatoarele 48 de ore dupa aplicarea acestei proceduri.O alta recomandare dupa finalizarea unei sedinte de epilare definitiva cu laser este aceea de a evita expunerea la razele soarelui, mai ales in cazul in care nu sunt aplicate produse cu factor de protectie solara ridicata.

Orice expunere la razele directe ale soarelui in urma epilarii definitive cu laser presupune un risc crescut de aparitie a unor pete la nivelul pielii sau chiar de formare a arsurilor solare.Tine cont de aceste recomandari atunci cand vine vorba despre sedintele de epilare definitiva Pitesti cu tehnologia laserului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *