Ce schimbari au loc in viata unui varstnic care se muta intr-un camin de batrani

Atunci cand o persoana in varsta se muta intr-un azil de batrani, poate fi o tranzitie dificila. Personalul din cadrul institutiei este instruit pentru a ajuta la aceasta tranzitie si pentru a se asigura ca dumneavoastra sau persoana iubita se simte confortabil in noua lor casa. Cu toate acestea, exista multe schimbari care au loc in aceasta perioada si care trebuie abordate.

Primul lucru care trebuie luat in considerare este schimbarea dietei. Multi adulti in varsta au dificultati in a mesteca si inghiti alimentele. Acest lucru ar putea fi din cauza protezelor dentare sau a altor probleme legate de dinti. Este important sa puneti intrebari cu privire la modul in care vor fi hraniti si ce tip de alimente vor fi folosite. Daca stiti acest lucru din timp, atunci puteti planifica din timp si pregati orice mese speciale, astfel incat acestea sa poata fi consumate in avans, daca este necesar.

O alta schimbare este nivelul de activitate fizica, care poate scadea din cauza unor probleme de sanatate, cum ar fi artrita sau alte probleme legate de durerile articulare, ceea ce i-ar putea impiedica sa faca lucruri precum mersul pe jos in aer liber.
Tranzitia catre un azil de batrani poate fi dificila pentru persoanele in varsta si pentru familiile acestora, dar poate fi si benefica.

Iata cateva dintre modurile in care viata varsnicilor se poate schimba atunci cand se muta intr-un azil de batrani:

Vor avea parte de ingrijire 24 de ore din 24

Multe persoane care locuiesc singure sau cu membri ai familiei au nevoie de ajutor din partea prietenilor sau a membrilor familiei pentru a se deplasa, a gati mese si a face alte sarcini ale vietii de zi cu zi. Cu toate acestea, atunci cand se muta in cel mai bun azil de batrani din Bucuresti, vor avea acces la ingrijire profesionala 24 de ore din 24, ingrijitori care sa ii ajute la imbaiere si la imbracare – lucruri pe care este posibil sa le fi facut singuri inainte de a veni la azil.

Vor avea parte de companie

Faptul ca majoritatea caminelor de batrani gazduiesc mai multi rezidenti inseamna ca, de obicei, vor exista si alte persoane din grupul lor de varsta care vor fi prin preajma in diferite momente ale zilei sau ale noptii. In timp ce acest lucru poate fi reconfortant pentru unele persoane care se simt singure dupa ce se muta in institutie, altele pot prefera mai multa intimitate si timp linistit departe de alti rezidenti sau membri ai personalului.

Sanatatea se va imbunatati

Daca sanatatea lor fizica a scazut de cand s-au mutat in institutie din cauza unei leziuni sau a unei boli legate de imbatranire (sau din alta cauza), atunci este posibil sa constate ca in urma ajutorului primit si a unei medicatii luate in mod corespunzator si supravegheata, starea lor sa se imbunatateasca considerabil.

Vestea buna este ca majoritatea persoanelor in varsta se adapteaza bine odata ce se afla intr-un azil de batrani. Acestia pot petrece timp cu alti rezidenti si se pot bucura de activitati precum terapia prin muzica sau proiecte de arta si artizanat.

Mutarea la un azil de batrani este o ajustare uriasa pentru orice persoana in varsta

Este plina de schimbari, atat fizice, cat si mentale, care pot fi dificil de parcurs.Prima schimbare pe care probabil o vor observa este noul spatiu de locuit. Azilele de batrani sunt adesea mai spatioase decat casele mici in care au locuit ani de zile unii rezidenti inainte de a se muta. Acest lucru poate parea coplesitor la inceput pentru ei, dar este important sa accepte aceste schimbari si sa se gandesca la modul in care acestea ii vor ajuta.

De asemenea, este posibil sa observe ca in jur sunt persoane mai tinere decat ei. In loc sa se concentreze pe cat de diferite sunt lucrurile acum fata de cum erau inainte, mai bine sa aiba in vedere ceea ce le face speciale: faptul ca exista oameni cu interese si experiente similare cu ale lor.

Dupa ce se instaleaza, o persoana in varsta ar trebui sa ia in considerare posibilitatea de a profita de toate facilitatile oferite in cadrul unitatii, cum ar fi mesele si activitatile pentru persoanele in varsta care ofera oportunitati de socializare cu alti rezidenti, precum si membrii personalului care sunt adesea dispusi sa ofere asistenta daca este necesar.
Daca va ganditi sa va mutati un parinte intr-un azil de batrani, este important sa gasiti unul care sa se potriveasca nevoilor si preferintelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *