Intarzieri considerabile in traficul feroviar din cauza ruperii sinelor datorate temperaturilor scazute

In ultimele ore, reteaua feroviara a Romaniei a fost afectata semnificativ de conditiile meteo extreme. Temperaturile scazute din timpul noptii, care au atins valori de pana la -13 grade Celsius, au condus la ruperea unor sectiuni de sine de cale ferata, provocand intarzieri semnificative in circulatia trenurilor. Aceasta situatie a dus la perturbari in programul curselor feroviare, afectand numerosi calatori.

Situatia actuala a traficului feroviar

Conform ultimelor informatii furnizate de Compania Nationala de Cai Ferate (CFR SA), traficul feroviar se desfasoara in conditii de iarna pe intreaga retea feroviara. La ora actualizarii, nu s-au inregistrat probleme majore in circulatie, cu exceptia intarzierilor cauzate de conditiile meteo. La ora 12:00, temperaturile variau intre -9°C la Brasov si -2°C la Bucuresti, cu un strat de zapada intre 10 si 20 cm.

Incidente cauzate de vremea nefavorabila

In unele regiuni, temperaturile extrem de scazute au dus la ruperea sinelor pe anumite sectiuni, afectand in mod direct circulatia trenurilor. CFR SA a anuntat ca, la momentul actual, circulatia feroviara este ingreunata pe anumite sectiuni din regiunile Iasi, Brasov si Galati. In aceste zone, trenurile circula pe un singur fir, dar, conform declaratiilor companiei, nu se inregistreaza intarzieri majore. Echipele de interventie ale CFR actioneaza pentru remedierea situatiilor aparute.

Pe raza Sucursalei Regionale CF Iasi, in special pe distantele Lesu Ilvei – Poiana Ilvei si Lunca Ilvei – Cosna, se mentine o restrictie de viteza de 50 km/h, ca masura de precautie.

Eforturile echipei CFR pentru normalizarea situatiei

Comandamentele locale ale Sucursalelor Regionale CF afectate de vremea nefavorabila sunt activate, cu un personal format din 136 de salariati, care lucreaza pentru remedierea problemelor. Aceste eforturi sunt concentrate pentru a asigura circulatia trenurilor in conditii de siguranta.

CFR a comunicat ca intarzierile inregistrate in circulatia trenurilor sunt cauzate de restrictiile de viteza introduse in zonele afectate, defectarile materialului rulant, dificultatile in manevrarea macazelor datorate gerului si defectiunile liniilor feroviare. Compania isi mobilizeaza personalul pentru a interveni operativ in zonele cu probleme si mentine o comunicare permanenta cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar pentru a transmite masurile necesare si a asigura continuitatea traficului.

Siguranta si promptitudine: prioritati CFR in conditii de Iarna

Situatia actuala a traficului feroviar evidentiaza vulnerabilitatile infrastructurii in fata conditiilor meteo extreme si necesitatea unor masuri rapide de interventie pentru minimizarea impactului asupra circulatiei trenurilor. CFR SA continua sa monitorizeze situatia si sa intervina acolo unde este nevoie, pentru a asigura siguranta si confortul calatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *