La intrebarea:”Cine poate folosi iso 27001?” raspunsul este:”Cei interesati de securitatea datelor”.

Furtul de identitate exista, chiar daca ti se pare o poveste. Golirea cardului de catre raufacatorii care au avut acces la date nesecurizate nu este un cosmar, nici o poveste. Au fost oameni care s-au trezit cu cardul golit, desi stiau sigur ca au pe el mii de lei.

Va imaginati cat de rau poate fi! Ai pus marfa in cos: tot ce stiai ca ai nevoie si te trezesti la casa ca ti se afiseaza fonduri insuficiente, desi seara trecuta aveai peste 20 000 de lei si nu ai chefuit noaptea, nici nu ai achitat nimic cu el…

Cine poate folosi iso 27001 si la ce foloseste acest tip de certificare?
Oricine este interesat de protectia datelor si sa nu isi piarda increderea clientilor aplica pentru acest tip de certificare, menit sa nu permita niciodata ca datele de pe cardul celui care isi achita cumparaturile online sa fie copiate si folosite impotriva lui.

Datele personale ale oamenilor trebuie pastrate cu sfintenie, fiindca pot aparea complicatii grave. Au fost cazuri in care fosti procurori au fost atacati si mutilati de detinuti dupa eliberare ca razbunare, fiindca acestia au avut acces la adresele lor.Nu este in regula ca un infractor sa stie de unde sa il ia pe judecatorul care a rostit sentinta, pe procuror, fiindca dreptul la viata privata al magistratilor trebuie sa fie respectat.

In mintea multora, medicii sunt de vina ca le-a murit cineva drag, chiar daca nu se putea face absolut nimic sa i se salveze viata pacientului respectiv, de aceea nici adresele medicilor date la locul de munca nu trebuie sa fie facute publice, nici numerele lor de telefon, pentru a se evita hartuirea, intimidarea. Pentru o institutie sau o firma este o dovada de mare slabiciune sa nu poata securiza datele salariatilor, ale colaboratorilor si ale clientilor sau beneficiarilor.

Chiar si supermarketurile au nevoie de aceasta certificare, pe care daca o afiseaza la vedere, clientii nu vor ezita o secunda sa achite cu cardul cumparaturile. De ce este mai avantajos cu cardul? Fiindca banii din buzunare sunt limitati, dar pe card intotdeauna omul pastreaza mai mult. Cu cat un comerciant garanteaza securizarea datelor, cu atat va vinde mai mult, fiindca nu va sta pe ganduri, cand va trebui sa achite marfa cu cardul.

Aceasta certificare asigura si securitatea fizica a salariatilor, nu numai securizarea datelor. Orice angajat trebuie sa vina fara sa se teama la serviciu. Din pacate sunt si astazi institutii cu scari care stau sa se prabuseasca, au lifturi care se blocheaza intre etaje si tencuiala care curge de pe cladire.Va imaginati cu cata teama stau salariatii in birouri! Grija fata de om ar trebui sa fie pe primul plan.

Sunt firme in care nu se insista asupra costumului de protectie, desi acesta isi poate dovedi utilitatea in orice moment.In constructii inseamna sinucidere curata sa lucrezi la inaltime, pe schele instabile, fara sistem de prindere. Un pas gresit si cel care se prabuseste in hol va fi grav ranit.

Certificareiso constientizeaza firmele de constructii sa nu le permita muncitorilor sa lucreze fara casca si costum de protectie.Pana mai ieri, accesul intr-o salina foarte cunoscuta din tara se facea cu un lift vechi care se lovea de toti peretii si scartaia din toate incheieturile.

In final s-a prabusit cu turisti. Putea fi dezastru, daca nu s-ar fi prabusit de la o inaltime mica. Si pentru cei care doresc sa obtina castiguri fara sa investeasca si pun in pericol sanatatea oamenilor s-a inventat certificarea prezentata mai sus.

Din biletele de intrare destul de piperate nu s-ar fi putut inlocui sau repara liftul? In salina aceea veneau grupuri de turisti din Israel care au contribuit la economia locala substantial, fiindca s-au si cazat acolo, au cumparat alimente de la localnici, au cumparat suveniruri la plecare.

Chiar meritau un astfel de tratament din partea celui care detine salina?
Cu siguranta ca posesia acestor certificari este posibila numai dupa ce se fac modificarile necesare, care sunt de un real folos tuturor.Tuturor le este de folos aceasta certificare.

1.Posesorii ei sunt considerati demni de toata increderea si cei care interactioneaza cu ei le vor da datele fara sa stea pe ganduri.
2. Clientii se vor simti in siguranta sa achite cu cardul si sa completeze formulare.
3. Salariatii se vor simti in siguranta tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *