Laptop VS. Calculator!

Atat calculatorele cat si laptop-urile au avantaje si dezavantaje. Daca incercati sa determinati ce optiune se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra, aruncati o privire la avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele.

Avantajele unui calculator, in comparatie cu un laptop:

-Calculatorele au mai multa putere si mai multe caracteristici.

-Calculatorele sunt mai usor si mai putin costisitoare pentru upgrade.

-Computerele sunt in general mai putin costisitoare si ofera o valoare globala mai buna.

-Calculatorele au o tastatura mai confortabila si un mouse mult mai usor de utilizat. Trebuie remarcat faptul ca un mouse confortabil este disponibile si pentru un laptop.

-Calculatorele au monitoare mai mari.

-In general, calculatorele sunt mai usor de reparat si mai putin costisitoare in acest sens.

-Calculatorele au un risc mai scazut de furt, ceea ce inseamna mai putine sanse de a va pierde datele si de a plati pentru a inlocui computerul.

Avantajele unui laptop, in comparatie cu un calculator: Un laptop este un computer personal care poate fi usor transportat in mai multe locatii. Este, de asemenea, numit un calculator personal portabil. Se poate executa acelasi set de software si un set de fisiere ca si cel al unui clculator. Un laptop are un monitor incorporat, tastatura, touch pad si difuzoare si poate fi alimentat de la o baterie reincarcabila. A fost inventat pentru prima oara de designerul britanic Bill Moggridge. Laptopul este utilizat pe scara larga datorita naturii sale portabile.

-Laptop-urile sunt extrem de portabile si va permit sa utilizati computerul aproape oriunde.

-Daca sunteti student, un laptop va fi mult mai usor de transportat de la domiciliu la scoala si inapoi.

-Laptop-urile ocupa mai putin spatiu pe un birou sau masa si pot fi mutate cand nu sunt utilizate.

-Laptop-urile au mai putine cabluri decat cablurile multiple asociate cu utilizarea calculatorului.-Laptopurile sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si utilizeaza doar 10-30 W de energie electrica. Acest lucru este deosebit de benefic pentru firmele care folosesc sute de laptop-uri în birourile lor. Un laptop încarcat poate fi utilizat pentru cateva ore, indiferent daca este disponibil sau nu furnizarea de energie electrica.

In timp ce lista de avantaje ale unui laptop poate parea mai mica in comparatie cu un calculator, factorul decisiv este portabilitatea. Fiind capabil sa verificati e-mailurile, sa discutati online, sa scrieti documente si sa jucati jocuri video oricand, oriunde ati putea renunta la putere si la functionalitate. Acest lucru este valabil mai ales daca folositi computerul in primul rand pentru a verifica e-mailurile.

In acest caz, probabil ca nu aveti nevoie de toate functiile si de cresterea puterii unui calculator. Pe de alta parte, daca sunteti un student avid de film sau de jocuri, poate doriti sa alegeti un calculator, cu exceptia cazului in care nu aveti momentan venitul pentru a achizitiona un laptop de varf.

In esenta, alegerea se reduce la portabilitate fata de functionalitate si cost. In timp ce calculatoarele sunt mai putin costisitoare, mai puternice si mai usor de utilizat, exista multe de ale laptop-urilor, care continua sa se imbunatateasca zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *