Masina electrica si inovatia pe care o reprezinta!

O masina electrica este un autovehicul electric care este propulsat de unul sau mai multe motoare electrice, folosind energia tipica stocata in baterii reincarcabile.

Incepand cu anul 2008, o renastere a productiei de vehicule electrice a avut loc datorita avansurilor in baterii, preocuparilor legate de cresterea pretului petrolului si dorintei de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Mai multe guverne nationale si locale au creat credite fiscale, subventii si alte stimulente pentru a promova introducerea si adoptarea pe piata masiva a noilor vehicule electrice, in functie de dimensiunea bateriei, de gama lor electrica si pretul de achizitie.

Masina electrica este un concept relativ nou in lumea industriei auto. Desi unele companii si-au bazat intregul model de autoturisme in jurul valorii de proactivitate si de utilizare a energiei electrice, unii ofera si vehicule hibride care lucreaza atat pe electricitate, cat si pe gaz. O masina electrica, cum ar fi Nissan Leaf, Ford Focus Electric sau Tesla Model S, Chevrolet Volt este o modalitate excelenta de a economisi bani, dar si de a contribui la un mediu sanatos si stabil.

Autovehiculele produc o multime de emisii de carbon care sunt expuse in atmosfera noastra naturala, lasandu-ne vulnerabili la lucruri precum poluarea si gazele cu efect de sera. Pentru a ajuta pozitiv mediul in care traim, o masina electrica este un mare pas inainte.

Prin cumpararea unei masini electrice, puteti primi, de asemenea, subventii guvernamentale pentru a fi constienti de mediul inconjurator. Desi s-ar putea sa ajungeti sa platiti mai mult pentru vehiculul dvs., pozitivul va umbri foarte mult negativul. Cu toate acestea, exista inca doua aspecte care trebuie luate in considerare cand va ganditi sa investiti intr-un vehicul electric.

Masina electrica isi ia puterea de la bateriile reincarcabile instalate in interiorul masinii. Aceste baterii nu sunt folosite numai pentru alimentarea cu motor, ci si pentru functionarea luminilor si a stergatoarelor. Masinile electrice au mai multe baterii decat masina obisnuita pe benzina. Sunt aceleasi tipuri de baterii care sunt folosite in mod obisnuit la pornirea unui motor pe benzina. Singura diferenta consta in faptul ca, in cazul vehiculelor electrice, au mai multe dintre ele care sunt utilizate pentru alimentarea motorului.

Avantajele unui automobil electric:

O masina electrica este o modalitate foarte buna pentru tine, ca si consumator, sa economisesti o gramada de bani pe combustibil. Cu toate acestea, exista atat de multe motive diferite pentru care ar trebui sa investesti intr-o masina electrica:

1. Nu necesita combustibil: automobilele electrice sunt incarcate in intregime de energia electrica pe care o furnizati, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie cumparat combustibil. Conducerea autovehiculelor pe baza de combustibil poate fi costisitoare, in conditiile in care preturile la combustibil au crescut. Cu autoturismele electrice, acest cost poate fi evitat. Desi electricitatea nu este gratuita, o masina electrica este mult mai ieftina.

2. Economii: aceste masini pot fi alimentate la preturi foarte ieftine, iar multe masini noi va vor oferi stimulente mari pentru a obtine bani inapoi de la guvern. Masinile electrice pot fi, de asemenea, o modalitate foarte buna de a economisi bani in propria viata.

3.Fara emisii: Masinile electrice sunt 100% eco-friendly, pe masura ce acestea functioneaza cu motor electric. Nu emit gaze toxice sau fum in mediul in care functioneaza pe o sursa de energie curata. Acestea sunt chiar mai bune decat automobilele hibride, deoarece hibrizii produc emisii de gaze. Veti contribui la un climat sanatos si verde.

4. Popularitate: Masinile electrice cresc in popularitate. Cu popularitatea vin toate tipurile noi de masini care sunt puse pe piata, fiecare fiind unica, oferindu-va o gama larga de optiuni.

5. Costuri eficiente: Productia in masa a bateriilor disponibile au redus in continuare costul, ceea ce a facut-o mult mai rentabila.

6.Poluarea redusa a zgomotului: automobilele electrice pun accent pe poluarea fonica, deoarece sunt mult mai silentioase. Motoarele electrice sunt capabile sa asigure o miscare usoara de acceleratie pe distante mai mari.

Multi proprietari de masini electrice au raportat economii pozitive. Avand in vedere ca cererea de petrol va creste doar pe masura ce consumabilele se vor epuiza, o masina electrica va fi cel mai probabil mijlocul normal de transport in viitorul apropiat.

Companii precum Nissan si Tesla ofera modele electrice excelente, cu o suma remarcabila de beneficii pentru cei care decid sa investeasca. Veti economisi nu numai pe voi insiva, ci si pe familia dvs. o suma imensa de bani. Impactul asupra mediului al unei masini electrice este zero, de asemenea – ceea ce inseamna ca reduceti amprenta de carbon si afectati pozitiv economia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *