„Pana hat de carte!” a ajuns cu 664 de volume la biblioteca scolara din Crivesti, comuna Vanatori

Echipa proiectului „Pana hat de carte” a ajuns sambata, 24 octombrie 2020, la biblioteca scolara din satul Crivesti, comuna Vanatori, Pascani, cu o donatie de 664 de carti. Vanatori e a 36-a comuna catre care donam un fond de carte prin acest proiect, iar in total, pana acum, am ajuns la un numar de 16.395 de carti donate catre bibliotecile din comunele iesene.

Membrii echipei proiectului „Pana hat de carte!” au fost intampinati de Carmen Putintelnicu, profesor de limba si literatura romana, si Anisoara Kui, director adjunct al Scolii Gimnaziale Vanatori. Discutiile celor prezenti au fost axate atat pe lipsa fondului de carte, cat si pe importanta lecturii, mai ales la varste fragede, in clasele primare si gimnaziale.

„Majoritatea volumelor pe care le avem sunt de literatura universala. Scoala noastra e una gimnaziala, deci copiii au pana in 14 ani, ceea ce inseamna ca au nevoie sa citeasca mai mult din autorii romani consacrati, autori pe care noi ii avem in foarte putine exemplare, sau chiar deloc pe unii dintre ei cum ar fi Goga”, a subliniat Carmen Putintelnicu, profesor de limba si literatura romana.

Scoala Gimnaziala Crivesti a primit ultimul fond de carte cu mai bine de 15 ani in urma, asa cum spune Anisoara Kui, director adjunct. Astfel, pana in prezent, biblioteca scoalara cuprindea aproximativ 600 de volume, pentru un total de 224 de elevi. „Am fost surprinsi de biblioteca din Crivesti, alcatuita din cateva rafturi pe care se gasesc doar putini dintre autorii romani cunoscuti. Speram, asadar, ca volumele pe care am reusit sa le lasam aici ii vor ajuta deopotriva pe elevi si profesori”, a mentionat senatorul USR Dan Lungu.

Proiectul „Pana hat de carte!”, care vizeaza incurajarea lecturii in mediul rural iesean si completarea fondului de carte, in bibliotecile in care numarul cartilor nu corespunde numarului de locuitori, a fost lansat in anul 2017. Anul acesta, in incercarea de a facilita accesul cat mai multor elevi din satele iesene la cursurile online, echipa proiectului „Pana hat de carte” a adunat 12 laptopuri, sase calculatoare, trei tablete si trei smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *