Recuperarea medicala – de ce este importanta si care sunt etapele recuperarii medicale

Stilul modern de viata este unul care uneori aduce efecte negative asupra mobiliatii organismului si asupra starii fizice de sanatate. In contextul in care vorbim frecvent despre stres, sedentarism si alimentatie necorespunzatoare, este firesc ca in timp sa apara presiuni semnificative asupra organismului. Mai devreme sau mai tarziu aceste presiuni se pot face resimtite. Iar unele simptome pe care le manifestam ne pot trimite la medic.

In cazul multor dintre simptome se pot gasi remedii care sa conduca la disparitia lor in mod natural, evitand practic sursa problemei. Persoanele care se confrunta cu dureri de spate, de gat, de oase sau de muschi pot sa rezolve aceste dureri prin procedurile de recuperare medicala Piatra Neamt. Un medic specializat in recuperare medicala va putea gasi solutii pentru a regasi forma fizica foarte buna, pentru a scapa de dureri sau pentru o recuperare mai rapida in urma unui accident sau in urma unei interventii chirurgicale.

Recuperarea medicala si utilitatea acesteia

Utilitatea recuperarii medicale este aceea de a diminua semnificativ anumite dezechilibre si de a reda pacientului capacitatea fizica optima sau la un nivel cat mai bun. Exista diferite tehnici folosite in cadrul recuperarii medicale.

Cele mai des intalnite metode si tehnici in recuperarea medicala se refera la kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, masaj sau termoterapie. Toate aceste proceduri sunt efectuate de catre un medic specializat in recuperare medicala.

In momentul aparitiei unor dureri musculare, dureri de oase sau dureri care nu sunt cauzate de afectiuni cronice, recuperarea medicala poate interveni eficient pentru a trata aceste dureri si a elimina disconfortul acestora. Mai mult, daca se intervine rapid, durerea va fi vindecata intr-un timp foarte scurt si simptomele cu care se confrunta pacientul nu vor mai fi o problema in viata cotidiana.

Exista diferite abordari si programe de recuperare. Unele dintre acestea implica diferite exercitii fizice sau exercitii terapeutice, fiecare program avand o intensitate diferita, in functie de starea pacientului.

Fiecare dintre aceste proceduri se efectueaza cu ajutorul personalului medical si de fiecare data pacientul va fi monitorizat de catre personalul medical pentru a respecta intocmai indicatiile pe parcursul sedintelor de recuperare medicala Piatra Neamt. In functie de obiectivele fiecarui pacient, procedurile recuperarii medicale pot fi stabilite pe termen scurt sau pentru o perioada mai indelungata.

Etapele in recuperarea medicala

Recuperarea medicala este o abordare care implica urmarea mai multor etape. Prima etapa este consultatia, etapa in care specialistul in recuperare va analiza starea de sanatate a pacientului si care sunt problemele cu care se confrunta. Etapa a doua este stabilirea programului de recuperare. Este etapa in care sunt luate deciziile optime pentru programul recomandat pacientului in vederea rezolvarii problemelor cu care se confrunta.

Efectuarea sedintelor de recuperare reprezinta etapa urmatoare. In aceasta faza pacientul va urma indeaproape recomandarile si sfaturile medicului specializat in recuperare medicala Piatra Neamt. Aceste proceduri vor fi repetate de multe ori si vor conduce in timp inclusiv la schimbari in stilul de viata al pacientului. Urmeaza etapa in care se observa primele rezultate si pacientul incepe sa simta motivatia de a continua cu recuperarea medicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *