Tijele filetate si utilitatea acestora in domeniul instalatiilor si al constructiilor

Printre cele mai des folosite si printre cele mai flexibile accesorii pentru imbinare sunt tijele filetate. Cand vorbim despre o tija filetata avem in vedere acea piesa folosita in scopul de a imbina componentele pe care un surub standard nu le poate imbina datorita faptului ca nu are lungimea suficienta. Practic tijele filetate vin sa rezolve aceasta problema si nevoie in domeniul instalatiilor si al constructiilor.

Ce trebuie sa stii despre tijele filetate?

In vederea folosirii tijelor filetate in diverse domenii de activitate este necesar ca acestea sa fie completate de alte accesorii. Prinderea a doua sau mai multe componente cu ajutorul tijelor filetate implica folosirea atat a unei piulite, cat si a unei saibe.

In acest mod tijele filetate sunt convertite in suruburi care au rolul de a facilita prinderea si imbinarea diferitelor parti componente in proiectele de constructii, de inginerie sau in domeniul instalatiilor.

Exista mai multa modele si tipuri de tije cu filet. Acest lucru este benefic pentru ca ofera flexibilitate in folosirea acestor componente in diferite domenii de activitate. Insa in acelasi timp poate fi o provocare gasirea tijelor filetate potrivite domeniului in care activezi si unde ai nevoie de aceste componente.

Tijele metalice folosite in diferite proiecte trebuie sa indeplineasca anumite standarde de calitate si sa respecte cerintele tehnice menite a satisface rezistenta la sarcinile grele la care pot fi supuse ulterior montarii lor in diferite structuri metalice sau structuri de lemn. Furnizorii autorizati de astfel de sisteme si accesorii pentru imbinarea sau prinderea structurilor metalice sunt alegerea optima atunci cand ai nevoie de achizitionarea tijelor metalice.

Cum alegi o tija filetata

Datorita faptului ca exista mai multe modele de astfel de componente si piese, este important sa stii care sunt aspectele in baza carora sa alegi tijele metalice pentru proiectul pe care il derulezi. Primul aspect se refera la dimensiunile tijei, si anume lungimea si grosimea acesteia. Un al doilea aspect trebuie sa vizeze materialul din care este realizata tija metalica.

Printre modelele de tije filetate gasim varianta de 1000 mm, acest model fiind folosit cu precadare pentru a suspenda tubulutara HVAC, cablurile electrice si categoriile de tevi. Acest model este foarte eficient si pentru a suspenda tevile cu colier fara garnitura si tevile cu profil perforat.

Al doilea model este cel de 2000 mm, cu lungimea de 2 metri si cu aspect zintat. Este o tija filetata utilizata cel mai adesea pentru a suspenda tubulatura HVAC, cabluri electrice si o mare varietate de tevi. Al treilea tip de tije metalice este cel de 3000 mm, cu lungime de 3 metri si care sunt de asemenea folosite mai ales in cazul in care se doreste suspendarea cablurilor electrice, a tevilor de diferite tipuri sau a tubulaturii HVAC.

Toate aceste tipuri de tije filetate trebuie prinse cu diferite piulite si saibe. Atat tijele metalice, cat si accesoriile necesare pentru prindere precum piulitele si saibele sunt disponibile in oferta unor furnziori autorizati. O oferta diversificata de astfel de produse poate fi gasita pe www.rofixinstal.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *