Tot ce trebuie sa stiti despre lampile solare!

Exista multe modalitati prin care puteti creste siguranta casei dvs. Unele dintre cele mai frecvente metode, cum ar fi incuietori adecvate si sisteme de alarma de inalta calitate, va sunt probabil cunoscute deja. Cu toate acestea, o alta caracteristica pe care ar trebui sa o luati in considerare este iluminarea casei dvs., deoarece proiectarea de mediu este cunoscuta ca joaca un rol semnificativ in asigurarea sigurantei.

Desi nu exista prea multe date disponibile care sa demonstreze sau sa respinga daca casa iluminata este mai atractiva pentru hoti sau nu, este o opinie comuna ca o veranda sau o curte care este iluminata in timpul noptii va va da cel putin un sentiment mai larg de securitate si va face mai usor sa observati miscarile nedorite si actiunile care se petrec in jurul proprietatii.

In aceste scopuri, oamenii se indreapta in principal spre lampi solare, datorita specificului lor (unghi larg al fasciculului), aceasta fiind cea mai buna alegere pentru iluminarea zonelor largi si a obiectelor mari cum ar fi casa dumneavoastra. Exista multe tipuri de lampi solare disponibile cu diferite caracteristici si senzori inclusi. Acest articol va va oferi toate informatiile relevante cu privire la lampile solare si cum functioneaza plus la sfarsitul articolului vor fi oferite cateva sfaturi de baza care pot fi de ajutor daca sunteti intr-adevar pe punctul de a merge la un magazin si de achizitiona lampi solare  pentru exteriorul casei dvs.

Ce sunt lampile solare ?

Pentru a intelege specificul oricarui tip de lampa solara, este bine sa stabiliti cunostintele despre ceea ce este o lampa solara si pentru ce scopuri particulare este de obicei folosita. Pe scurt, lampa solara este o sursa de lumina artificiala care are un fascicul de lumina deosebit de larg. Prin urmare, prin utilizarea unei lampi solare este posibila iluminarea, cum ar fi gradina, balcon, etc.

In multe cazuri, lampile solare sunt de asemenea utilizate pentru a asigura iluminarea evenimentelor de mici dimensiuni (de exemplu, concerte in aer liber, spectacole de teatru, festivaluri ale luminii, etc.). Deoarece nu exista alta lumina care ar putea lumina intreaga casa si curte mai bine decat o lampa solara, tot mai multi proprietari de case private fac decizia de a instala lampi solare in fata caselor lor pentru motive de siguranta si estetice suplimentare.

Desigur, inca de la inventarea sa, tehnologia de lampa solara a fost dezvoltata destul de remarcabil, astfel incat acum aveti mai multe tipuri de lampi solare pentru a alege. Cele mai noi lampi solare sunt echipate (sau sunt compatibile cu) cu diferiti senzori care pot fi utilizati in functie de nevoile lor. Una dintre aceste caracteristici este un senzor de dimineata, care face ca lumina sa continue in anumite ore ale zilei.

Lampa solara functioneaza practic prin simtirea cantitatii de lumina naturala si se aprinde numai atunci cand atinge un anumit nivel de dimensiune. Lampa solara functioneaza de la amurg pana la zori, adica va functiona numai in cele mai intunecate ore ale zilei si se va opri automat dimineata. Aceasta optiune pare a fi mult mai rezonabila si mai eficienta din punct de vedere energetic.

Unii oameni aleg lampa solara de asemenea, pentru senzorii de miscare, dar acestea pot fi un pic prea enervante si sa reactioneze la miscarile pe care nu doriti sau trebuie sa fie detectate de exemplu masinile si oamenii care trec. Daca obiectivul dvs. principal de a instala lampi solare pentru a va ilumina casa si curtea numai in timpul noptii, atunci din cele trei optiuni date (fara senzor, senzor de miscare sau iluminare intuneric), lampa solara pare a fi cea mai rezonabila dintre alegeri. Cu toate acestea, unii consumatori sustin ca pentru ei combinatia a doi senzori a produs cele mai bune rezultate. De exemplu, este posibila combinarea setarilor de dimineata in zori cu un detector pasiv in infrarosu (PIR) care detecteaza miscarea.

Sfaturi pentru instalarea lampilor solare:

Acum ca stiti in ce scopuri lampile solare sunt cele mai potrivite, puteti continua sa alegeti una pentru propria dvs. casa. Pe masura ce navigati prin intermediul cataloagelor online sau platiti o vizita la comerciantul dvs. local, veti observa ca exista o mare varietate de producatori care ofera acest produs. Cu toate acestea, producatorul nu este cel mai important dintre elementele pe care ar trebui sa va concentrati. Planificarea temeinica a instalarii lampilor solare este de fapt mult mai importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *