10 probleme care pot agrava relatia dintr-un cuplu

Viata de cuplu implica rabdare si toleranta, intelepciune si respect. Nu de putine ori se intampla ca el sau ea sa se comporte neadecvat, in momente de agitatie si stres. Provocari vor fi mereu, insa este important sa sti cum sa le gestionezi, pentru a te bucura din plin de fiecare moment.

In fiecare zi, apar atatia si atatia factori care pot influenta negativ relatia din cuplu. Dintre acestia amintim: greutatile zilnice, probleme la locul de munca, copiii, banii si multi altii. Aceste dificultati reprezinta de multe ori cauza discutiilor contradictorii dintre parteneri, care pot duce chiar la despartire.

S-a facut un studiu amanuntit de catre specialistii in domeniu pentru a se afla care sunt cele mai des intalnite probleme dar si cum se pot indeparta. Acestea sunt :

1. O comunicare defectuoasa

Comunicarea este cea mai importanta in orice relatie. Partenerii trebuie sa comunice deschis indiferent de situatie, chiar si atunci cand apar diverse provocari. Uneori conectarea pare sa fie dificila, de aceea relatia poate deveni una distanta in care partenerii nu mai reusesc sa aiba o conexiune emotionala in relatie. Expuneti sentimentele cu sinceritate daca vrei sa comunici in mod eficient.

2. Certurile

Certurile pot aparea din diverse motive si pot fi destul de aprinse atunci cand opiniile partenerilor sunt total diferite. Este important sa discutati calm despre orice va deranjeaza pentru a va bucura de liniste sufleteasca si a indeparta orice posibile conflicte. Respectati-va reciproc si nu spuneti lucruri pe care le-ati putea regreta mai tarziu.

3. Niveluri de dezvoltare spirituala sau profesionala

In cuplu, partenerii pot fi extrem de diferiti din acest punct de vedere, pentru ca pot veni din medii total diferite. Unii pot avea mai multe castiguri banesti decat ceilalti iar din aceasta cauza poate aparea o posibila distantare. Invata sa accepti schimbarea indiferent de evolutia celuilalt si sa te bucuri pentru cel de langa tine.

4. Infidelitate

Daca partenerii devin infideli la un moment dat, trebuie sa incerci sa intelegi ce anume a dus la aceasta situatie. Discuta deschis si fii sincer sau faceti terapie de cuplu, pentru a rezolva problema.

5. Traume din trecut

Evenimentele traumatice traite de parteneri in copilarie, pot avea repercursiuni negative asupra vietii de cuplu. Incercati sa rezolvati fiecare situatie impreuna, deoarece totul consta in intelegere si  comunicare.

6. Nivelul de implicare

Unii parteneri se implica mai mult, in timp ce altii mai putin atat in ceea ce priveste relatia sentimentala cat si in treburile casnice. Stabiliti de comun acord cateva reguli pentru a imparti sarcinile in mod echitabil.

7. Sex si intimitate

In timp, relatiile sexuale nu vor mai fi la fel de aprinse ca si la inceput. La baza acestor schimbari stau o multime de factori, cum ar fi probleme de sanatate si stres. Aminteste-ti ca partenerul tau este omul pe care il iubesti si poarta-te intotdeauna cu maxim respect.

8. Probleme financiare

Lipsa banilor pot duce la diferite conflicte, insa totul depinde de abordarea situatiei. Discutati impreuna despre modul in care se cheltuie si se economisesc banii, pentru a va bucura de independenta.

9. Rutina

Rutina poate duce la plictiseala, de aceea trebuie sa mai iesiti din monotonie uneori. Doar gasind mereu motive de relaxare si petrecere puteti aduce din nou entuziasmul in relatie.

10. Diferentele de opinii in privinta copiilor

Daca partenerii au conceptii diferite privind educatia si cresterea lor pot aparea discutii aprinse, insa stabilirea obiectivelor principale va ajuta sa vedeti situatia cu alti ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *