Becuri LED filament

Becurile LED cu filament au aparut ca alternativa la becurile clasice care au fost utilizate mult timp dar au fost eliminate din cauza consumului ridicat de energie si duratei scurte de viata.

Becurile LED aparute la inceput au fost o alternativa atractiva dar nu au oferit intotdeauna aceeasi atmosfera calda si atragatoare a luminii pe care o oferea un bec incandescent traditional. In urma acestei cerinte de a combina eficienta energetica a ledurilor cu aspectul placut al becurilor traditionale, au fost create becurile LED cu filament.

Becurile LED filament folosesc o tehnologie de iluminare LED care a fost incapsulata intr-un tub subtire de sticla, similar cu cel al becurilor traditionale. In interiorul tubului de sticla, LED-urile sunt dispuse astfel incat sa produca o lumina calda si atragatoare, asemanatoare cu cea a becurilor cu filament incandescent.

Avantajele becurilor cu filament LED sunt:

Designul: Becurile LED filament au un aspect mai similar cu cel al becurilor traditionale cu filament decat becurile LED traditionale. Filamentele din interiorul becurilor LED filament creeaza un efect de iluminare mai cald si mai placut, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea in locuri precum restaurante, hoteluri, cafenele sau acasa.

Dimabilitatea: Majoritatea becurilor LED filament sunt compatibile cu dimmere ceea ce le face potrivite pentru utilizarea in locuri unde este necesara reglarea intensitatii luminii cum ar fi in dormitoare sau in sufragerii.

Spectrul luminii: Becurile LED filament sunt disponibile in mai multe nuante de alb cald, alb natural si alb rece. Aceste nuante de culoare ofera o gama larga de optiuni pentru a se potrivi cu orice necesitate.

Durata de viata: Becurile LED filament au o durata de viata mai mare decat becurile LED traditionale. Aceasta se datoreaza faptului ca filamentele din interiorul becurilor LED traditionale sunt mai vulnerabile la deteriorare decat LED-urile din becurile LED filament.

Pret: Becurile LED filament sunt in general mai scumpe decat becurile LED traditionale cu aceeasi putere si aceleasi specificatii. Aceasta diferenta de pret se datoreaza faptului ca productia becurilor LED filament este mai costisitoare decat cea a becurilor LED traditionale.

Pe iluminat-ieftin.ro becurile LED filament sunt disponibile in mai multe variante de soclu E27, E14 si B22. De asemenea sunt disponibile in diferite nuante de culoare de la alb rece 6500K , alb neutru 4000K la alb cald 2800K. Majoritatea becurilor LED filament au un unghi de iluminare de 360 de grade, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea in diferite aplicatii de iluminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *