Sticla rezistenta la foc – masura suplimentara de protectie impotriva incendiilor

Prevenirea incendiilor este una dintre masurile pe care se pune foarte mare accent atunci cand vine vorba despre siguranta imobilelor si a cladirilor. Legislatia in vigoare prevede numeroase masuri pentru a evita pe cat posibil un incendiu sau pentru a stinge eficient un astfel de hazard care poate pune in pericol atat bunurile materiale, cat si vietile omenesti.

Pentru a completa masurile obligatorii conform legislatiei in vigoare, fiecare dintre noi poate sa aiba in vedere anumite masuri suplimentare drept protectie la incendiu sau ca solutie pentru a preveni efectele devastatoare ale unui incendiu. Una dintre masurile suplimentare pe care fiecare dintre noi le poate lua vizeaza sticla rezistenta la foc.

Caracteristicile sticlei rezistente la foc

Categoria de sticla cu rezistenta la foc inseamna anumite caracteristici specifice care au rolul de a preveni urmarile unui incendiu. Tocmai in baza acestor caracteristici sticla rezistenta la foc inseamna anumite avantaje pentru imobilele unde este montata.

Siguranta suplimentara in cazul incendiilor este primul avantaj important adus de sticla cu rezistenta la foc. Faptul ca un imobil va beneficia de un plus de siguranta este un atuu important de luat in calcul de fiecare proprietar care doreste sa sporeasca siguranta in fata incendiilor.

Sticla rezistenta la foc ofera o etanseitate foarte ridicata a ferestrelor. Acest lucru este un avantaj major pentru a avea parte de o izolare termica si fonica extrem de eficienta indiferent de imobilul unde se vor monta acest tip de sticla.

Etanseitatea foarte eficienta este un mare plus si in ceea ce priveste preventia in raspandirea incendiului. Prevenirea raspandirii incendiului ajuta inclusiv la diminuarea pagubelor materiale. Timpul suplimentar avut la dispozitie pentru evacuarea unui spatiu care poate fi afectat de incendiu este un alt atuu oferit de etanseitatea ridicata a acestui tip de sticla.

Sticla rezistenta la foc este si foarte rezistenta in timp, fapt ce face din aceasta sticla o investitie pe termen lung si foarte rentabila. Odata ce aceasta categorie de sticla este montata de catre profesionisti poti avea incredere ca vei beneficia de toate avantajele sticlei rezistente la flacari.

Categorii de sticla rezistenta la foc si cum alegi

Firmele autorizate pentru productia de produse antifoc se adreseaza clientilor cu o gama diversificata de categorii de sticla rezistenta la foc. Variantele de astfel de sticla difera in functie de durata care rezista la flacarile si temperaturile extrem de ridicate ale incendiului. Cu cat durata este mai mare, cu atat sticla respectiva este mai eficienta si mai avantajoasa.

Unul dintre producatorii autorizati de produse antifoc este Arcom Glass. In oferta acestui producator autorizat vei putea gasi sticla rezistenta la foc de 30, 60, 90 sau chiar de 120 de minute. Alegerea sticlei rezistente la foc trebuie sa tina cont de gradul de rezistenta in cazul unui incendiu, dar si de bugetul avut la dispozitie.

Cu cat durata de rezistenta in fata incendiilor este mai mare, cu atat costurile pentru aceasta sticla sunt mai ridicate. Poti descoperi oferta completa de produse antifoc de la Arcom Glass pe www.fireglass.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *