Cand este momentul sa urmezi un curs de calificare sau de reconversie profesionala?

Piata fortei de munca a fost foarte dinamica in ultimii 30 de ani in tara noastra. Odata cu schimbarile care au survenit in urma schimbarilor politice, dinamica locurilor de munca si a meseriilor a fost foarte mare. In acest context numeroase meserii au inceput sa nu mai fie cautate, pe cand altele au devenit tot mai atractive.

Prin urmare, pentru a dobandi pregatirea pentru a practica o meserie calificata in diverse domenii poti alege sa urmezi un curs de calificare sau de formare profesionala. Exista o multime de astfel de cursuri pe care le poti urma, printre care putem aminti cursuri pentru sudor, bucatar, mecanic auto, masinist utilaje cale si terasamente, lacatus mecanic etc.

Cine poate urma un astfel de curs de calificare?

Datorita faptului ca piata fortei de munca este mult mai dinamica fata de cum era acum cateva decenii, cursurile de calificare se pot dovedi a fi alegerea potrivita pentru un mare numar de persoane. Aceste cursuri de calificare sunt accesibile pentru majoritatea acelora care isi doresc o meserie calificata si pentru care sa detina o certificare recunoscuta la nivel national si la nivel european. Acest lucru se datoreaza faptului ca vorbim despre conditii accesibile pentru inscrierea la un astfel de curs de formare profesionala.

In baza unor copii pentru actele de identitate si pentru diploma de absolvire a 8, 10 sau 12 clase oricine se poate inscrie la un curs pentru sudor, bucatar, mecanic auto, masinist utilaje cale si terasamente, lacatus mecanic sau tinichigiu vopsitor auto. De asemenea, accesibilitatea unor astfel de cursuri se datoreaza si faptului ca vorbim despre costuri mici pentru inscrierea si finalizarea cursului pentru care s-a optat. Cursurile de formare profesionala pot fi urmate de catre orice persoana apta din punct de vedere medical pentru a presta o anumita meserie.

Cu alte cuvinte, indiferent daca vorbim despre o persoana care a terminat 12 clase fara a urma studii universitare sau scoli postliceale sau daca avem in vedere o persoana cu studii superioare, oricare dintre acestea pot alege sa se inscrie pentru un curs de formare profesionala.

Cand te inscrii la un curs de calificare?

Daca nu detii o calificare profesionala in nici un domeniu de activitate sau daca meseria pentru care esti calificat(a) nu mai este cautata pe piata fortei de munca, atunci cu siguranta ca merita sa ai in vedere urmarea unui astfel de curs.

De asemenea, cursurile de formare profesionala pot fi o alegere foarte oportuna si in contextul in care iti doresti o meserie care sa iti aduca castiguri financiare mai mari decat castigurile lunare pe care le ai la momentul prezent.Astfel de cursuri de calificare si reconversie profesionala sunt oferite in cadrul unor centre si programe autorizate de catre Autoritatea Nationala de Calificare (ANC).

Indiferent daca iti doresti sa te califici pentru meseria de bucatar, mecanic auto, masinist utilaje cale si terasamente sau alte meserii, trebuie spus ca poti urma cursuri pentru aceste meserii in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Pentru mai multe detalii privind astfel de cursuri in judetele anterior amintite poti accesa www.cursuricalificarepro.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *